Acai-kokos praline

Oceni objavo z 1 do 5:
(3)
Št. ocen: 2

Popolnoma preprosta čokoladna sladica z veliko hranilnimi snovmi.

SESTAVINE:
Presna čokolada:

* 90g kakavovega masla
* 60g kakava v prahu
* 60g kokosovega sladkorja
Acai-kokos maslo:
* 80g kokosovega olja
* 50g javorjevega sirupa
* 2 čž acai v prahu

OPIS POSTOPKA: 
Presna čokolada: Najprej nad paro stopimo vse sestavine, med tem jih ves čas mešamo. Polovico čokolade uporabimo tako, da jo nalijemo v modelčke za mafine in damo v zamrzovalnik. Drugo polovico prihranimo za pozneje.
Acai-kokos maslo: Vse sestavine damo v blender in mešamo do gladke teksture. Modelčke s čokolado vzamemo iz zamrzovalnika in v vsakega damo eno žličko acai-kokosovega masla. Maso z žličko poravnamo. Nato zagrejemo preostalo polovico čokolade in jo nalijemo na vrh v modelčke. Vse skupaj damo v zamrzovalnik še za 30 min.
Za okrasitev lahko uporabimo nastrgan kokos ali kakavova zrnca.
 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca (povzeto po therawchocolatecompany.com)
 

Popolnoma preprosta čokoladna sladica z veliko hranilnimi snovmi.SESTAVINE:Presna čokolada:* 90g kakavovega masla* 60g kakava v prahu* 60g kokosovega sladkorjaAcai-kokos maslo:* 80g kokosovega olja* 50g javorjevega sirupa* 2 čž acai v prahuOPIS POSTOPKA: Presna čokolada: Najprej nad paro stopimo vse sestavine, med tem jih ves čas mešamo. Polovico čokolade uporabimo tako, da jo nalijemo v modelčke za mafine in damo v zamrzovalnik. Drugo polovico prihranimo za pozneje.Acai-kokos maslo: Vse sestavine damo v blender in mešamo do gladke teksture. Modelčke s čokolado vzamemo iz zamrzovalnika in v vsakega damo eno žličko acai-kokosovega masla. Maso z žličko poravnamo. Nato zagrejemo preostalo polovico čokolade in jo nalijemo na vrh v modelčke. Vse skupaj damo v zamrzovalnik še za 30 min.Za okrasitev lahko uporabimo nastrgan kokos ali kakavova zrnca.   RECEPT PRIPRAVILA: Malinca (povzeto po therawchocolatecompany.com)   Presna čokolada: Najprej nad paro stopimo vse sestavine, med tem jih ves čas mešamo. Polovico čokolade uporabimo tako, da jo nalijemo v modelčke za mafine in damo v zamrzovalnik. Drugo polovico prihranimo za pozneje.Acai-kokos maslo: Vse sestavine damo v blender in mešamo do gladke teksture. Modelčke s čokolado vzamemo iz zamrzovalnika in v vsakega damo eno žličko acai-kokosovega masla. Maso z žličko poravnamo. Nato zagrejemo preostalo polovico čokolade in jo nalijemo na vrh v modelčke. Vse skupaj damo v zamrzovalnik še za 30 min.Za okrasitev lahko uporabimo nastrgan kokos ali kakavova zrnca.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek