Proteinske kroglice s konopljinimi semeni
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Proteinske kroglice s konopljinimi semeni

Se ti pogosto dogaja, da ti pade sladkor in nato posežeš po nezdravih prigrizkih. Preizkusi ta preprost recept za kroglice, ki bodo na zdrav in dolgotrajnejši način poskrbele za dvig energije. 

SESTAVINE:
* ½ skodelice ovsenih kosmičev
* ½ skodelice pirinih kosmičev
* ½ skodelice konopljinih proteinov
* ¼ skodelice temnega kakava
* 1-3 žlice medu
* 1 žlica olivnega ali konopljinega olja
* ¼ skodelice vode ali več, po potrebi
* cimet
* ščep soli
* 50 g narezane temne čokolade
* ½ skodelice brusnic ali drugega suhega sadja
* ½ skodelice oluščenih konopljinih semen (nekaj jih vmešamo v maso, ostalo pa prihranimo za posip po vrhu kroglic)

OPIS POSTOPKA: Ovsene in pirine kosmiče zmeljemo v moko in jim v multipraktiku dodamo sol, cimet, proteine, čokolado, brusnice in kakav. Na hitro zmešamo in dodamo med, olivno olje in ustrezno količino vode. Mešamo, dokler masa ni tako lepljiva, da lahko oblikujemo krogljice. Po oblikovanju kroglice povaljamo v oluščenih konopljinih semenih.  Shranimo v hladilnik, v dobro zaprto posodo.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
TEŽAVNOST: 2/5

RECEPT SESTAVILA: Barbara Lončarek (povzeto po bormasinazapunce.si)
* ½ skodelice ovsenih kosmičev * ½ skodelice pirinih kosmičev * ½ skodelice konopljinih proteinov * ¼ skodelice temnega kakava * 1-3 žlice medu * 1 žlica olivnega ali konopljinega olja * ¼ skodelice vode ali več, po potrebi * cimet * ščep soli * 50 g narezane temne čokolade * ½ skodelice brusnic ali drugega suhega sadja * ½ skodelice oluščenih konopljinih semen (nekaj jih vmešamo v maso, ostalo pa prihranimo za posip po vrhu kroglic)  Ovsene in pirine kosmiče zmeljemo v moko in jim v multipraktiku dodamo sol, cimet, proteine, čokolado, brusnice in kakav. Na hitro zmešamo in dodamo med, olivno olje in ustrezno količino vode. Mešamo, dokler masa ni tako lepljiva, da lahko oblikujemo krogljice. Po oblikovanju kroglice povaljamo v oluščenih konopljinih semenih.  Shranimo v hladilnik, v dobro zaprto posodo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.