Bolj zdrav čokoladni biskvit
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bolj zdrav čokoladni biskvit

SESTAVINE:
* 2 dl kokosovega ali mandljevega mleka 
* 30 g kakava v prahu ali zdrave mešanice za kakavov napitek 
* 3 organska jajca 
* 150 g kokosovega sladkorja 
* 100 g pirine polnozrnate moke 
* 100 g pirine gladke moke 
* pol vrečke pecilnega praška ali vinskega kamna 
* 2 jedilni žlici stopljenega kokosovega olja 

OPIS POSTOPKA: V en skledi zmešamo suhe sestavine (jih presejemo). V drugi skledi beljake zmešamo v trd sneg. V tretji skledi zmešamo rumenjake in tekoče sestavine. Tekoče sestavine nato prelijemo v suhe in zmešamo, da nastane homogeno testo. Nato na rahlo vmešamo sneg iz beljakov. Testo prelijemo v pekač (okrogel ali pravokoten) in pečemo cca. 40 min. Da je biskvit res pečen, testiramo z zobotrebcem (zapičimo ga v testo, če ven pride suh, je biskvit pečen). Biskvit ohladimo in uporabimo za pecivo ali torto. 

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co.

* 2 dl kokosovega ali mandljevega mleka  * 30 g kakava v prahu ali zdrave mešanice za kakavov napitek  * 3 organska jajca  * 150 g kokosovega sladkorja  * 100 g pirine polnozrnate moke  * 100 g pirine gladke moke  * pol vrečke pecilnega praška ali vinskega kamna  * 2 jedilni žlici stopljenega kokosovega olja   V en skledi zmešamo suhe sestavine (jih presejemo). V drugi skledi beljake zmešamo v trd sneg. V tretji skledi zmešamo rumenjake in tekoče sestavine. Tekoče sestavine nato prelijemo v suhe in zmešamo, da nastane homogeno testo. Nato na rahlo vmešamo sneg iz beljakov. Testo prelijemo v pekač (okrogel ali pravokoten) in pečemo cca. 40 min. Da je biskvit res pečen, testiramo z zobotrebcem (zapičimo ga v testo, če ven pride suh, je biskvit pečen). Biskvit ohladimo in uporabimo za pecivo ali torto. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.