Že poznaš ta recept? Oceni ga.

"Bajadera" kocke

SESTAVINE:
* 16 datljev (140 g)
* 60 g vode

* 200 g mletih orehov
* 30 g kakava v prahu
* 85 g stopljenega masla
* 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
* 1/4 žličke soli

* 50 g mletih praženih mandljev 
* 80 g mletih praženih lešnikov 
* 70 g stopljenega masla
* 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
* 1/4 žličke soli

* 50 g temne čokolade
* 1/2 žličke kokosovega olja

OPIS POSTOPKA: Datlje zmiksaj z vodo v gladko zmes (če so tvoji datlji suhi jih še prej za nekaj časa namoči v vrelo vodo in nato zblendaj). 

Za spodnjo plast skupaj zmešaj orehe z dobro polovico datljeve paste (130 g),  kakavom v prahu, stopljenim maslom, vanilijavim ekstraktom in soljo. Obloži pekač v velikosti 20 x 20 cm s peki papirjem in razporedi maso po pekaču.

Za zgornjo plast zmešaj zmlete pražene mandlje in lešnike z drugim delom datljeve paste (70g), stopljenim maslom, vaniljevim ekstraktom in soljo. Če želiš bolj homogeno zmes in oreški niso dovolj mleti, lahko celotno maso še enkrat dobro zblendaš v multipraktiku. To maso razporedi na vrh kakavove plasti z orehi.

Čokolado stopi nad soparo skupaj z kokosovim oljem in jo nato prelij čez mandeljvo plast. Postavi v hladilnik najbolje za en cel dan, lahko pa tudi za par ur. Razreži na kocke in uživaj!

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic

 

* 16 datljev (140 g) * 60 g vode * 200 g mletih orehov * 30 g kakava v prahu * 85 g stopljenega masla * 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta * 1/4 žličke soli * 50 g mletih praženih mandljev  * 80 g mletih praženih lešnikov  * 70 g stopljenega masla * 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta * 1/4 žličke soli * 50 g temne čokolade * 1/2 žličke kokosovega olja Datlje zmiksaj z vodo v gladko zmes (če so tvoji datlji suhi jih še prej za nekaj časa namoči v vrelo vodo in nato zblendaj).  Za spodnjo plast skupaj zmešaj orehe z dobro polovico datljeve paste (130 g),  kakavom v prahu, stopljenim maslom, vanilijavim ekstraktom in soljo. Obloži pekač v velikosti 20 x 20 cm s peki papirjem in razporedi maso po pekaču. Za zgornjo plast zmešaj zmlete pražene mandlje in lešnike z drugim delom datljeve paste (70g), stopljenim maslom, vaniljevim ekstraktom in soljo. Če želiš bolj homogeno zmes in oreški niso dovolj mleti, lahko celotno maso še enkrat dobro zblendaš v multipraktiku. To maso razporedi na vrh kakavove plasti z orehi. Čokolado stopi nad soparo skupaj z kokosovim oljem in jo nato prelij čez mandeljvo plast. Postavi v hladilnik najbolje za en cel dan, lahko pa tudi za par ur. Razreži na kocke in uživaj!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.