"Bajadera" kocke
SESTAVINE:
* 16 datljev (140 g)
* 60 g vode
* 200 g mletih orehov
* 30 g kakava v prahu
* 85 g stopljenega masla
* 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
* 1/4 žličke soli
* 50 g mletih praženih mandljev
* 80 g mletih praženih lešnikov
* 70 g stopljenega masla
* 1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
* 1/4 žličke soli
* 50 g temne čokolade
* 1/2 žličke kokosovega olja
OPIS POSTOPKA: Datlje zmiksaj z vodo v gladko zmes (če so tvoji datlji suhi jih še prej za nekaj časa namoči v vrelo vodo in nato zblendaj).
Za spodnjo plast skupaj zmešaj orehe z dobro polovico datljeve paste (130 g), kakavom v prahu, stopljenim maslom, vanilijavim ekstraktom in soljo. Obloži pekač v velikosti 20 x 20 cm s peki papirjem in razporedi maso po pekaču.
Za zgornjo plast zmešaj zmlete pražene mandlje in lešnike z drugim delom datljeve paste (70g), stopljenim maslom, vaniljevim ekstraktom in soljo. Če želiš bolj homogeno zmes in oreški niso dovolj mleti, lahko celotno maso še enkrat dobro zblendaš v multipraktiku. To maso razporedi na vrh kakavove plasti z orehi.
Čokolado stopi nad soparo skupaj z kokosovim oljem in jo nato prelij čez mandeljvo plast. Postavi v hladilnik najbolje za en cel dan, lahko pa tudi za par ur. Razreži na kocke in uživaj!
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
Komentarji (0)