Sočni čokoladni browniji z jabolčno čežano
SESTAVINE: 
* 180 g jabolčne čežane 
* 2 jajci 
* 1 žlička vaniljevega ekstrakta 
* 90 g kokosovega sladkorja 
* 30 g javorjevega sirupa 
* 80 g temne čokolade 
* 85 g kokosovega olja 
* 60 g kakava v prahu 
* 50 g kokosove moke 
* 1/2 žlice konjak glukomanana 
* 1/4 žličke sode bikarbone 
* 80 g grobo na sesekljane temne čokolade 
* nekaj kakavovih zrn 
 
OPIS POSTOPKA: Pečico segrej na 180°C in obloži 20 x 20 cm pekač s papirjem za peko. V posodi dobro zmešaj jabolčno čežano, jajca, vaniljev ekstrakt, kokosov sladkor in javorjev sirup. Nad soparo stopi čokolado skupaj s kokosovim oljem in kakavom v prahu. Dodaj stopljeno čokolado v posodo z jabolčno čežano in dobro premešaj. V drugi posodi zmešaj kokosovo moko, konjak glukomanan in sodo bikarbono. To dodaj k čokoladni mešanici in premešaj dokler niso sestavine dobro povezane, nato vmešaj še koške čokolade. Maso prelij v pekač, posuj s kakavovimi zrni in peci okoli 30-35 minut.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Dea Kepic
 
 
                                     
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                    



.png)
 
  
Komentarji (0)