LCHF browniji z gozdnimi sadeži
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

LCHF browniji z gozdnimi sadeži

Izredno rahli in mehki browniji brez moke in glutena, ki jim sladkost prispevajo gozdni sadeži. Če želimo, da so tudi brez mlečnin in laktoze, lahko namesto masla uporabimo kokosovo olje. Odlični za LCHF način življenja. Browniji so hitro pripravljeni, res enostavni in vedno uspejo.

SESTAVINE:
* 4 jajce
* 3 jušne žlice eritritola (sladilo brez kalorij)
* 100 g fine nerazmaščene mandljeve moke
* 60 g stopljenega masla ali kokosovega olja
* 30 g 100 %  kakava
* 1 čajna žlička cejlonskega cimeta
* 1 zavoj pecilnega praška
* 2 jušni žlici psiliuma
* 300 g zamrznjenih gozdnih sadežev

OPIS POSTOPKA: 
1. Sadju dodamo 2 žlici eritritola in pustimo, da se počasi odtali, uporabili bomo tako sadje kot tudi tekočino od odtajanja.
2. Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v sneg. Rumenjake stepemo posebej in jim dodamo 1 žlico eritritola. 
3. Zmešamo mandljevo moko, cimet, kakav in pecilni prašek. V suho mešanico zamešamo še stopljeno maslo, stopljene gozdne sadeže in rumenjake. Na koncu dodamo dve žlici psiliuma, da vpije tekočino, in še enkrat dobro premešamo.
5. Nato počasi vmešamo še sneg iz beljakov, da nastane puhasta masa, ki jo vlijemo v pekač s peki papirjem in pečemo 25 min pri 200 °C.
6. Ko so browniji pečeni, jih lahko še tople postrežemo z gozdnimi sadeži ali stepeno sladko smetano.

ČAS PRIPRAVE: 15 min + 25 min peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

* 4 jajce * 3 jušne žlice eritritola (sladilo brez kalorij) * 100 g fine nerazmaščene mandljeve moke * 60 g stopljenega masla ali kokosovega olja * 30 g 100 %  kakava * 1 čajna žlička cejlonskega cimeta * 1 zavoj pecilnega praška * 2 jušni žlici psiliuma * 300 g zamrznjenih gozdnih sadežev
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.