LCHF browniji z gozdnimi sadeži

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*4 jajce
*eritritol
*30 g mandljeve moke
*70 g moke mletih lešnikov
*60 g stopljenega masla
*30 g kakav
*1 čajna žlička cimeta
*2 ščepca vanilije v prahu
*1 zavoj pecilnega praška
*2 JŽ psilium moke
*300 g zamrznjenega sadja

Premaz:
*25 g masla
*20 g kokosovega masla
*1 čajna žlička zmletega eritritola
*ščepec cimeta
*1/4 žličke spiruline
*1/4 žličke kurkume
*ščepec himalajske soli

Okrasitev: zmlet eritritol in trobentice

OPIS POSTOPKA: Sadju dodaš žlico sladila in pustiš da se počasi odtali.Ločiš rumenjake in beljake. Beljake stepeš v sneg, rumenjakom dodaš sladilo in jih tudi stepeš v gladko zmes. Rumenjakom dodaš preostale sestavine, razen psilum moke. Vse skupaj dobro premešaš, dodaš psilum moko in primešaš še beljake. V pekač s peki papirjem vliješ maso in pečeš 25 min na 200°C. Čokoladni preliv pripraviš tako, da stopiš maslo in primešaš ostale sestavine. Premažeš po pečenem pecivu, ter pustiš, da se čokolada strdi. Lahko pa posuješ še z mletim eritritolom in okrasiš s trobenticami.

ČAS PRIPRAVE: 15 min + 25 min pečenje
RECEPT PRIPRAVILA:
Natalija Pogorelc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek