Ovseni brownie z indijskimi oreščki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ovseni brownie z indijskimi oreščki

SESTAVINE: 
Mokre sestavine:
* 2 jajci
* 2 zreli banani
* 2 žlici masla indijskih oreščkov
* 2 žlički medu
* 1 žlička vanilijeve arome 
* 20 g stopljene kokosove maščobe

Suhe sestavine:
* 170 g ovsenih kosmičev
* 40 g kakava v prahu
* pol žlicke sode bikarbone 
* pol žličke pecilnega praska 
* pest nadrobljene temne čokolade 
* pest nalomljenih indijskih oreščkov

OPIS POSTOPKA: Banani pretlačiš in jima vmešaš jajca. Zatem stopiš kokosovo maščobo in ji vmešaš še ostale mokre sestavine (maslo indijskih oreščkov, med in vanilijevo aromo). Ko dobiš enotno zmes, jo vmešaš med jajca in banani. Nato skupaj zmešaš še vse suhe sestavine (ovsene kosmiče, kakav, sodo bikarbono, nadrobljeno čokolado in indijske oreščke). To zmes dodaš zmesi mokrih sestavin in dobro premešaš, da dobiš homogeno zmes. Maso preliješ v namaščen pekač in ga postaviš v pečico ogreto na 180 stopinj celzija za 15 minut. Ko so pečeni ovsenkoti spečeni, jih postaviš na pult, da se malenkost ohladijo, ker se bodo potem lažje rezali. Za še boljši okus jih lahko po vrhu namažeš z maslom indijskih oreščkov, ali pa čokoladno-lešnikovim namazom.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Živa Debeljak

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.