VIDEO: Božanska presna torta z jagodami in bananami

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 2

Torta opravičeno nosi naziv božanska presna torta, saj je sestavljena iz samih odličnih sestavin in je prava kulinarična mojstrovina. Datlji in kokosov sladkor poskrbijo, da je torta sladkega okusa in bo navdušila tudi zaprisežene ljubitelje čokoladnih tort.

SESTAVINE:presna torta300x200

Osnova:
* 1 dcl vode
* 100g mešanice semen (sezam, lan, sončnice)
* 100g ovsenih kosmičev
* 50g kokosovega sladkorja
* 100g kokosove moke nastrgane
* 100g izkoščičenih datljev
* 1 žlica kokosovega olja
Sadje:
* 2 banani
* 250g narezanih jagod
Krema:
* 150g datljev
* 50g presnega kakava v prahu
* 1,5 dcl vode
* 2 žlici kokosovega olja
Okrasitev:
* kokosov čips
* jagode

OPIS POSTOPKA: Datlje namočimo v vodo vsaj za kakšno uro, da se zmehčajo. V blenderju zmešamo vse sestavine za osnovo torte. Dobljeno maso damo v pekač za torte in jo lepo razporedimo po dnu pekača. Nato jagode in banane narežemo na kolobarje. Najprej na osnovo položimo eno plast banan, na vrh pa še plast jagod. Za kremo v blenderju najprej zmiksamo datlje. Dodamo jim kakav v prahu, vodo in kokosovo olje ter vse skupaj dobro zmiksamo, da dobimo gladko maso. Maso nato vlijemo na preostale plasti v pekač. Torto okrasimo z nastrganim kokosom, jagodami in kokosovim čipsom. Preden torto postrežemo jo postavimo v hladilnik vsaj za 60 min.



ČAS PRIPRAVE: 1 h + ohlajanje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek