Čokoladno-kokosova torta z malinami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokoladno-kokosova torta z malinami

SESTAVINE: 
Biskvit:
* 4 jajca
* 80 g moke (npr. pšenična polnozrnata, pirina, mandljeva ali mešanica vseh)
* 100 g mletih mandljev (lahko tudi drugih oreščkov)
* 1 velika žlica čokoladnega namaza brez dodanega sladkorja ali kakava v prahu
* 2 žlički pecilnega
* 50 g navadnega jogurta (ali grškega)
* 10 žlic eritritola
* malo ruma
Nadev:
* maline (približno 300 g)
* 1 ali 2 kokosovi smetani za stepanje (kokosovo smetano si naredite iz kokosovega mleka, recept najdete tuka)
* nastrgan kokos

OPIS POSTOPKA: Rumenjake penasto stepemo skupaj s sladkorjem. Dodamo jogurt in rum, premešamo. Dodamo še moko, mlete mandlje in pecilni prašek ter vse dobro premešamo. Na koncu beljake stepemo v sneg in počasi dodajamo mešanici (vmešavamo na roke, ne z mešalcem). Biskvit vlijemo v model in ga pečemo približno pol ure na 180 stopinjah. Pečen biskvit prerežemo, prvo plast namestimo v model in ga prelijemo z mešanico toplega mleka (navadno, kokosovo ...) in ruma. Če imamo zamrznjene maline, jih segrevamo na majhnem plinu dokler se popolnoma ne odmrznejo, sladkamo po okusu, pustimo, da se ohladijo. Sveže le sladkamo in jih nekoliko pretlačimo (lahko jih le malo, če so vam všeč cele maline ali pa zelo, da dobimo kompaktno malinovo zmes). To zmes damo na prvo plast biskvita. Nadaljujemo s kokosovim nadevom (smetano stepemo in ji dodamo kokosovo moko po želji), nadeva dodamo le pol, sledi druga plast biskvita (ga navlažimo) in na koncu na drugo plast biskvita namažemo še preostanek kokosovega nadeva.

ČAS PRIPRAVE: 1 h 
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina Melavc 

   Rumenjake penasto stepemo skupaj s sladkorjem. Dodamo jogurt in rum, premešamo. Dodamo še moko, mlete mandlje in pecilni prašek ter vse dobro premešamo. Na koncu beljake stepemo v sneg in počasi dodajamo mešanici (vmešavamo na roke, ne z mešalcem). Biskvit vlijemo v model in ga pečemo približno pol ure na 180 stopinjah. Pečen biskvit prerežemo, prvo plast namestimo v model in ga prelijemo z mešanico toplega mleka (navadno, kokosovo ...) in ruma. Če imamo zamrznjene maline, jih segrevamo na majhnem plinu dokler se popolnoma ne odmrznejo, sladkamo po okusu, pustimo, da se ohladijo. Sveže le sladkamo in jih nekoliko pretlačimo (lahko jih le malo, če so vam všeč cele maline ali pa zelo, da dobimo kompaktno malinovo zmes). To zmes damo na prvo plast biskvita. Nadaljujemo s kokosovim nadevom (smetano stepemo in ji dodamo kokosovo moko po želji), nadeva dodamo le pol, sledi druga plast biskvita (ga navlažimo) in na koncu na drugo plast biskvita namažemo še preostanek kokosovega nadeva.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.