Presne čokoladne kroglice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presne čokoladne kroglice

Se ti pogosto dogaja, da ti pade sladkor in nato posežeš po nezdravih prigrizkih. Preizkusi ta preprost recept za kroglice, ki bodo na zdrav in dolgotrajnejši način poskrbele za dvig energije.



SESTAVINE:

* 9 suhih sliv (namočene v vodi)

* pol skodelice namočenih indijskih oreščkov

* pol skodelice namočenih mandljev

* 3 žlice rožičeve moke

* 3 žlice kokosove moke

* po želji nekaj agavinega sirupa

* žlico kokosove maščobe

* žlica kakava v prahu

* mleti klinčki, cimet, muškatni orešček po želji.



OPIS POSTOPKA: Vse skupaj zmešamo v mikserju in po potrebi dodamo mokre ali suhe sestavine. Iz mase oblikujemo kroglice in jih za nekaj ur odložimo v zamrzovalnik. Pripravimo presno 75- 85 % temno čokolado, ki jo stopimo in dodamo nekaj kokosove maščobe za lepo teksturo. vsako kroglico namočimo v čokolado in počakamo, da se strdi.



Pa dober tek :)



RECEPT PRIPRAVILA: Teja Avgustin


,* 9 suhih sliv (namočene v vodi) ,* pol skodelice namočenih indijskih oreščkov ,* pol skodelice namočenih mandljev ,* 3 žlice rožičeve moke ,* 3 žlice kokosove moke ,* po želji nekaj agavinega sirupa ,* žlico kokosove maščobe ,* žlica kakava v prahu ,* mleti klinčki, cimet, muškatni orešček po želji. , , Vse skupaj zmešamo v mikserju in po potrebi dodamo mokre ali suhe sestavine. Iz mase oblikujemo kroglice in jih za nekaj ur odložimo v zamrzovalnik. Pripravimo presno 75- 85 % temno čokolado, ki jo stopimo in dodamo nekaj kokosove maščobe za lepo teksturo. vsako kroglico namočimo v čokolado in počakamo, da se strdi. Pa dober tek :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.