Browniji s skrivno sestavino,
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Browniji s skrivno sestavino,

SESTAVINE:

* 270 g rjavega fižola (1 odcejena pločevinka),

* 50 ml kokosovega mleka (oz. poljubnega rastlinskega napitka),

* 50 ml kokosovega olja,

* 3 jajca,

* 100 g medu (ali katero drugo poljubno sladilo),

* 40 g kakava v prahu,

* 10 g mletega lanenega semena,

* 25 g mletih mandljev,

* 1 žlička jedilne sode,

* 1 žlička cimeta v prahu,

* 1 žlička mletih klinčkov,

* 1 zrela banana (za sladoledno kremo).



OPIS POSTOPKA: Fižol in kokosovo mleko zmiksamo do gladkega. V drugi posodi najprej dobro stepemo jajca (z ročnim mešalnikom z metlicami stepamo 1 minut na največji hitrosti). Dodamo med in stopljeno kokosovo maslo in stepamo še 1 minuto. Dodamo vse ostale suhe sestavine in pri nizki hitrosti na hitro vmešamo. Na koncu dodamo še fižolovo maso in na hitro vmešamo pri nizki hitrosti mešalnika. Maso vlijemo v pomaščen manjši pekač (cca 23 cm x 18 cm). Pečemo 20-25 minut na 170 °C oz. kontroliramo z zobotrebcem. Namig: Browniji so odlični topli ali hladni. Postrežemo jih lahko tudi s slivovo marmelado in zdrobljenimi mandlji. Lahko pa dobro zmiksamo zrelo banano, ki smo jo prej narezali na koščke in zamrznili. Dobimo namreč odličen bananin sladoled, ki se tudi lepo oblikuje. Lahko jih pa pojeste tudi brez vseh dodatkov, v vsakem primeru boste pozabili, da je noter ... fižol :)

ČAS PRIPRAVE: 35 minut

RECEPT PRIPRAVILA:  Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo  


,* 270 g rjavega fižola (1 odcejena pločevinka), ,* 50 ml kokosovega mleka (oz. poljubnega rastlinskega napitka), ,* 50 ml kokosovega olja, ,* 3 jajca, ,* 100 g medu (ali katero drugo poljubno sladilo), ,* 40 g kakava v prahu, ,* 10 g mletega lanenega semena, ,* 25 g mletih mandljev, ,* 1 žlička jedilne sode, ,* 1 žlička cimeta v prahu, ,* 1 žlička mletih klinčkov, ,* 1 zrela banana (za sladoledno kremo). , , Fižol in kokosovo mleko zmiksamo do gladkega. V drugi posodi najprej dobro stepemo jajca (z ročnim mešalnikom z metlicami stepamo 1 minut na največji hitrosti). Dodamo med in stopljeno kokosovo maslo in stepamo še 1 minuto. Dodamo vse ostale suhe sestavine in pri nizki hitrosti na hitro vmešamo. Na koncu dodamo še fižolovo maso in na hitro vmešamo pri nizki hitrosti mešalnika. Maso vlijemo v pomaščen manjši pekač (cca 23 cm x 18 cm). Pečemo 20-25 minut na 170 °C oz. kontroliramo z zobotrebcem. Namig: Browniji so odlični topli ali hladni. Postrežemo jih lahko tudi s slivovo marmelado in zdrobljenimi mandlji. Lahko pa dobro zmiksamo zrelo banano, ki smo jo prej narezali na koščke in zamrznili. Dobimo namreč odličen bananin sladoled, ki se tudi lepo oblikuje. Lahko jih pa pojeste tudi brez vseh dodatkov, v vsakem primeru boste pozabili, da je noter ... fižol :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.