Schwarzwaldski puding

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 3

SESTAVINE: za 2 porciji
Čokoladna plast:
* 100g zrelega avokada
* 30g sirotkinih proteinov- okus čokolada
* 20g grenkega kakava v prahu
* 1dcl vode
* 10g chia semen
Višnjeva plast:
* 180g zamrznjenih višenj
* 40g vode
* 5g indijskega trpotca
* 4 tabletke stevije
Okras:
* stepena smetana
* grenak kakav v prahu
* kakavovi koščki 

OPIS POSTOPKA: Za čokoladno plast zmiksamo vse sestavne razen chia semen v blenderju. Na koncu dodamo še chia semena in mešamo, da se začne gostiti. Damo v kozarce in pustimo v hladilniku,da se strdi cca 45 min.
Za Višnjevo kremo odtalimo višnje,dodamo vodo v kateri smo raztopili stevio ter indijski trpotec. V blenderju zmešamo v gladko zmes in damo v kozarec na strjeno čokoladno kremo. Pustimo v hladilniku cca 45 min, da se strdi. Okrasimo s stepeno smetano in kakavom.
Hranilna vrednost ( 25g smetane in 5g kakava), vir:OPKP 366kcal,28.5 OH, 21 M, 16 B,9g vlaknin

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Maruša C

 

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek