Marmorni kolač brez moke in sladkorja

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

 SESTAVINE: 
* 140 g razmaščene mandljeve moke
* 1 žlička pecilnega praška
* 1 žlica sladila Sugar Sweet 1 : 10
* ščepec soli
* 2 jajci
* 120 ml nesladkanega mandljevega mleka
* 30 g stopljenega masla
* 1 žlička ekstrakta vanilje
* 10 g kakava v prahu

OPIS POSTOPKA:
1) V posodi penasto umešamo jajce in sladilo, nato dodamo preostale mokre sestavine.
2) V drugi posodi zmešamo suhe sestavine (razen kakava), ki jim dodamo mokro mešanico in mešamo toliko časa, da dobimo gladko testo.*
3) Testo razdelimo na dva dela in v enega vmešamo kakav.
4) Oba dela testa nato izmenično vlijemo v namaščen manjši pekač za marmorni kolač.
5) Kolač pečemo 35–40 minut na 180 °C.
6) Ohlajenega postrežemo.**

* Zaradi razmaščene mandljeve moke ima kolač rahel okus po marcipanu.
** Kolač lahko posujete s sladilom v prahu.

RECEPT PRIPRAVILA: Tjaša Štanta

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek