Presni veganski sladoled
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presni veganski sladoled

Domači sladoled se zlahka kosa z običajnimi sladoledi, ki so na voljo v trgovinah, dvoma o tem, kateri je bolj zdrav pa seveda ni.



SESTAVINE:

Kakavov sladoled:

* 1 zrel srednje velik avokado,

* 8 medjool datljev (ali 100 g izkoščičenih datljev, ki smo jih prej nekaj ur namakali),

* 1 zvrhana žlica presnega kakava v prahu,

* 1 žlica vode.


Kokosov sladoled:

* 1 pločevinka kokosovega mleka (400 ml),

* 1 zrela banana,

* 1 žlica kokosovega olja,

* 1 žlica poljubnega sladila (opcijsko) - npr. agavin sirup, kokosov sladkor,...



OPIS POSTOPKA: Kakavov sladoled: Avokado in datlje zblendamo v gosto pasto in dodamo kakav v prahu. Še nekaj časa miksamo. Če je masa presuha, dodamo žlico vode. Preložimo v posodico in jo damo v zamrzovalnik.

Kokosov sladoled: Za pripravo kokosovega sladoleda damo pločevinko kokosovega mleka najprej za nekaj ur v hladilnik. Nato z žlico poberemo maščobo, ki se je nabrala na vrhu, kokosovo vodo pa odlijemo in shranimo za smoothie ali samostojni napitek (je zelo okusna). V mešalnik damo banano, maščobo kokosovega mleka, žlico kokosovega olja in za bolj sladko varianto še žlico poljubnega sladila. Zmiksamo do gladkega in prelijemo v posodico, ki jo damo v zamrzovalnik. Posodice lahko po nekaj urah vzamemo iz zamrzovalnika in brez slabe vesti uživamo v polnovrednih okusih zdravih sladoledov.



ČAS PRIPRAVE: 10 minuta

RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo


,
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.