Presna malinova tortica

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.6)
Št. ocen: 15

SESTAVINE:Raw-raspberry-cake
1. plast - podlaga
* 200 g mandljev
* 100 g datljev
* žlica kakava

2. plast - krema malina-banana
* 200 g indijskih oreščkov
* 300 g malin
* 1 zrela banana
* 75 g kokosovo olje
* 4 žlice agavinega sirupa
* žlica sveže izstisnjenega limoninega soka

OPIS POSTOPKA: Mandlje, datlje in indijske oreščke namočimo čez noč (vsake v svojo posodico). Naslednji dan jih dobro odcedimo in speremo. V blenderju zmeljemo mandlje, datlje in žlico kakava v fino zmleto zmes oziroma dokler se ne sprimejo skupaj v kepo.Raw-raspberry-cake-piece
Nastavljiv obroč za torto nastavimo na mero 18 cm, ga postavimo na servirni krožnik in vanj stresemo zmleto maso. Maso razporedimo po obroču, pri tem si pomagamo z ravnim dnom kozarca, da jo dobro poravnamo. 1. plast je visoka cca 8 mm. V blenderju zmeljemo indijske oreščke, maline, banano, agavin sirup in limonin sok. V nastalo mešanico vlijemo stompljeno kokosovo maslo in vse skupaj še enkrat zblendamo. Nastalo maso vlijemo na čokoladno maso v tortni obroč in poravnamo. 2. plast je visoka cca 3 cm.

Postavimo v zmrzovalnik za cca 4 ure, da se tortica strdi, nato pa jo lahko postavimo v hladilnik in jo imamo v hladilniku do uporabe. Na začetku je res najbolje, da se jo da v zmrzovalnik, da se krema dobro utrdi. Tortico okrasimo z nekaj svežimi malinami.

RECEPT PRIPRAVIL: Easy-recepti

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek