Bananina štruca
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bananina štruca

SESTAVINE:

* 300 g banan

* 100 g kokosove moke

* 2 jajci

* 300 g mleka

* med (ali eritritol, kokosov sladkor) -  3 žlice oz po okusu

* 80 g arašidovega masla

* 1/2 vrečke pecilnega praška

* 50 g masla

* 40 g pravega kakava



OPIS POSTOPKA: V mešalniku zmešamo banane, kokosovo moko, jajca, mleko, med, arašidovo maslo, pecilni prašek, stopljeno maslo, pravi kakav. Vse prelijemo v manjši in nekoliko višji pekač ter pečemo v pečici na 180 stopinj, približno 20-25 min (odvisno od pečice-opazujemo med peko). Mmmm med peko štruca lepo zadiši... Ko je štruca pečena postavimo pekač na pult in počakamo da se ohladi ter nato narežemo na rezine. Štruco sem pripravila bolj sočno, ker imam rada sočno pecivo. Namesto medu lahko uporabite recimo kokosov sladkor ali pa sladilo eritritol, saj med na visokih temperaturah izgubi dobre lastnosti. Navdušena sem nad kokosovo moko, saj je na fino mleta in se z njo lepo dela. Kokosova moka ni nastrgan kokos, ki ga dobimo v večini trgovin, ampak je na fino mleta. Tako je substitut pšenični moki.



ČAS PRIPRAVE: 40 min

RECEPT PRIPRAVILA: Ana Budin - Zdrava kuhalnica


,* 300 g banan ,* 100 g kokosove moke ,* 2 jajci ,* 300 g mleka ,* med (ali eritritol, kokosov sladkor) -  3 žlice oz po okusu ,* 80 g arašidovega masla ,* 1/2 vrečke pecilnega praška ,* 50 g masla ,* 40 g pravega kakava , , V mešalniku zmešamo banane, kokosovo moko, jajca, mleko, med, arašidovo maslo, pecilni prašek, stopljeno maslo, pravi kakav. Vse prelijemo v manjši in nekoliko višji pekač ter pečemo v pečici na 180 stopinj, približno 20-25 min (odvisno od pečice-opazujemo med peko). Mmmm med peko štruca lepo zadiši... Ko je štruca pečena postavimo pekač na pult in počakamo da se ohladi ter nato narežemo na rezine. Štruco sem pripravila bolj sočno, ker imam rada sočno pecivo. Namesto medu lahko uporabite recimo kokosov sladkor ali pa sladilo eritritol, saj med na visokih temperaturah izgubi dobre lastnosti. Navdušena sem nad kokosovo moko, saj je na fino mleta in se z njo lepo dela. Kokosova moka ni nastrgan kokos, ki ga dobimo v večini trgovin, ampak je na fino mleta. Tako je substitut pšenični moki.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.