Bananina štruca

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.6)
Št. ocen: 9

SESTAVINE:Bananina štruca300x225
* 300 g banan
* 100 g kokosove moke
* 2 jajci
* 300 g mleka
* med (ali surkin, kokosov sladkor) -  3 žlice oz po okusu
* 80 g arašidovega masla
* 1/2 vrečke pecilnega praška
* 50 g masla
* 40 g pravega kakava

OPIS POSTOPKA: V mešalniku zmešamo banane, kokosovo moko, jajca, mleko, med, arašidovo maslo, pecilni prašek, stopljeno maslo, pravi kakav. Vse prelijemo v manjši in nekoliko višji pekač ter pečemo v pečici na 180 stopinj, približno 20-25 min (odvisno od pečice-opazujemo med peko). Mmmm med peko štruca lepo zadiši... Ko je štruca pečena postavimo pekač na pult in počakamo da se ohladi ter nato narežemo na rezine. Štruco sem pripravila bolj sočno, ker imam rada sočno pecivo.

Namesto medu lahko uporabite recimo kokosov sladkor ali pa sladilo sukrin, saj med na visokih temperaturah izgubi dobre lastnosti. Navdušena sem nad kokosovo moko, saj je na fino mleta in se z njo lepo dela. Kokosova moka ni nastrgan kokos, ki ga dobimo v večini trgovin, ampak je na fino mleta. Tako je substitut pšenični moki.

ČAS PRIPRAVE: 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Budin - Zdrava kuhalnica


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek