Proteinski Kinder Milchsnitte
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Proteinski Kinder Milchsnitte

SESTAVINE (za približno 12 kosov):
Biskvit:
* 4 jajca
* 70 g mandljeve moke
* 20 g čokoladnih proteinov
* 2 žlici surovega kakava
* 1 čajna žlička psiliuma
* 1 čajna žlička pecilnega praška
* 1 žlica eritritola (po okusu)
* 1 čajna žlička vanilijeve arome
* 100 ml riževega ali drugega rastlinskega mleka

Krema:
* 100 ml hladnega riževega ali drugega rastlinskega mleka
* 1 čajna žlička (približno 3 g) agar agarja
* 500 g skyra
* 1 merica vanilijevih proteinov
* 1 čajna žlička vanilijeve arome
* 1-2 čajni žlički eritritola (po okusu)

OPIS POSTOPKA:
1. Pečico segrejemo na 180 °C. Pekač velikosti cca 35x30 cm obložimo s peki papirjem.
2. Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjake damo v posebno skledo.
3. Z metlico dobro premešamo mandljevo moko, beljakovine, kakav, psilium, pecilni prašek in eritritol. Nato vse skupaj zmešamo z mlekom in vanilijevo aromo.
4. Beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg. V rumenjake vmešamo 1/4 snega, da se zmes nekoliko »posvetli«, nato dodamo še preostanek snega in previdno premešamo z lopatko.
5. Zmes vlijemo v pripravljen pekač in pečemo približno 10-12 minut. Ohladimo in odstranimo peki papir.
6. Ohlajen biskvit razrežemo na približno 24 pravokotnikov (za 12 Milchsnittov). 12 pravokotnikov ne razdvajamo, da lahko nanje lažje in elegantneje namažemo kremo.
7. Kremo pripravimo tako, da agar agar namočimo v mleko. V manjši ponvi na hitro zavremo in kuhamo eno minuto. Prelijemo v večjo posodo in pustimo, da se nekoliko ohladi. Nato zmešamo skyr z vanilijo, eritritolom in proteini vmešamo v agar. Kremo za 15 minut postavimo v hladilnik, da se začne zgoščevati.
8. Polovico spojenih pravokotnikov namažemo s kremo. Pomagamo si lahko z ravnilom ali slaščičarsko lopatko, da čim bolj pravilno razporedimo kremo. Nato pokrijemo z drugo polovico izrezanih pravokotnikov in jih rahlo pritisnemo na kremo. V hladnik postavimo za 3-4 ure ali še bolje čez noč.
9. Z nožem narežemo in ločimo rezine glede na predhodno izrezane pravokotnike. Okrasimo s čokoladnim prelivom brez kalorij in kakavovimi zrnci ter postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Nikolina Dianežević

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.