Ste za presno? Čas je za sladkanje brez slabe vesti!

Ste za presno? Čas je za sladkanje brez slabe vesti!

Tudi če niste ljubitelj presne hrane ali pa morda do zdaj sploh niste vedeli, kaj presna hrana pravzaprav je … telo vam bo neznansko hvaležno, če boste občasno zamenjali kuhane ali pečene sladice z njihovo “surovo” različico. Slednje namreč vsebujejo le neprekuhane in nepredelane (idealno organske) ter zdravja polne sestavine rastlinskega izvora.

In ker so presne sladke dobrote hkrati še odličnega okusa, nikakor ne bodo prikrajšane tudi vaše zahtevne brbončice. Ravno nasprotno, zato si jih enostavno morate privoščiti!

4 PRESENETLJIVE PREDNOSTI PRESNIH SLADIC

1.Slovo od prehranskih alergenov Prva prednost je v tem, da se pri presnih sladkostih izognete dvema najbolj pogostima alergenoma v živilih, in sicer kravjemu mleku ter glutenu, ki ju termično obdelane sladice ponavadi vsebujejo. Ljudje, ki ne prenašajo mleka ali glutena, lahko po njunem zaužitju trpijo zaradi različnih nevšečnosti, vse od napihovanja, napenjanja, pa celo do slabosti in bruhanja. S presno sladico pa lahko brez skrbi potešijo svojo potrebo po sladkem brez nezaželenih stranskih učinkov.

2. Uživanje v polnovredni rastlinski hrani Med polnovredna živila sodijo živila, ki jih najdemo v naravi, v nepredelani obliki, in le takšna živila lahko telo maksimalno izkoristi. Neprocesirane hranilne snovi naše telo lažje prepozna in ve, kaj mora storiti, da jih dobro prebavi in popolnoma vsrka.

3. Bogastvo hranilnih snovi in encimov Presne sladice vsebujejo polno vlaknin in zdravih maščob. Ker sestavine niso bile kuhane ali pečene, hrana ohrani vse encime, ki so nujno potrebni za dobro prebavo ter boj proti različnim kroničnim boleznim. Pa ne samo to: večinoma v njih najdemo sama z antioksidanti bogata superživila, kot so npr. surovi kakav, kakavovo maslo, indijski oreščki, kokos v različnih oblikah, avokado, spirulina, klorela, maca, agavin sirup, datelji ter seveda sveže sadje. Ste_za_presno_ena

4. Enostavna in hitra priprava Ne samo, da presne sladice navdušujejo s svojim odličnim okusom, naravnost idealne so za vse, ki jim kronično primanjkuje časa, saj so v primerjavi s pečenimi res hitro pripravljene.

Kaj je bolj zdravo? To ni več vprašanje! Presne sladice proti standardnim sladicam, ki so prepojene z maslom in prečiščenim sladkorjem …?

Da ne bo pomote, presne sladice so seveda še vedno sladice, zato moramo v njih uživati po pameti. A če že hrepenimo po sladkem in se sladkarijam nikakor ne moremo odreči, zakaj ne bi “grešili” s sladicami, ki nam v zameno dajo nekaj nazaj?

Dober tek vam želimo. Ter veliko zabave pri pripravi teh dobrot! Spodaj si lahko pogledaš najpogostejše sestavine, ki jih uporabljamo pri pripravi presnih sladic.

PRISPEVEK PRIPRAVILA: Monika M.


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.