VIDEO: Presna čokolada
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Presna čokolada

Vsi čokoholiki, ki brez čokolade ne morete – spodaj je recept za odlično čokolado, ki si jo lahko napravite kar sami. Recept vzemite kot osnovo, čokoladi pa dodajte dodatke, ki jih imate najraje. Prijetno zdravo sladkanje! 



SESTAVINE:

* 60g kakavovega masla

* 40g presnega kakava v prahu

* agavin sirup (po občutku)

* poljubni dodatki (goji, nastrgan kokos, chia semena...)




OPIS POSTOPKA: Najprej na nizki temperaturi stopimo kakavovo maslo. Odstavimo ga z ognja in še toplemu postopoma dodajamo kakav v prahu in med tem ves čas mešamo z metlico. Na koncu dodamo še agavin sirup, po občutku, odvisno kako sladko čokolado želimo. Nato še toplo čokolado vlijemo v modelčke za praline in dodamo razne dodatke po želji. Praline nato vsaj za 30 min postavimo v zamrzovalnik.



ČAS PRIPRAVE: 45 min

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja


,* 60g kakavovega masla ,* 40g presnega kakava v prahu ,* agavin sirup (po občutku) ,* poljubni dodatki (goji, nastrgan kokos, chia semena...) , , Najprej na nizki temperaturi stopimo kakavovo maslo. Odstavimo ga z ognja in še toplemu postopoma dodajamo kakav v prahu in med tem ves čas mešamo z metlico. Na koncu dodamo še agavin sirup, po občutku, odvisno kako sladko čokolado želimo. Nato še toplo čokolado vlijemo v modelčke za praline in dodamo razne dodatke po želji. Praline nato vsaj za 30 min postavimo v zamrzovalnik.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.