Čokoladno arašidove kocke

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE: 
* 200 g arašidovega masla
* 80 g napihnjencev iz amaranta ali kvinoje
* 3 žlice kakava
* 80 g Cavalier temne čokolade brez dodanega sladkorja
* mrvice za okrasitev

OPIS POSTOPKA:
 V večji posodi z žlico dobro zmešamo arašidovo maslo in kakav. Dodamo amarantove napihnjence in ponovno dobro premešamo. Pripravimo si pekač in ga obložimo s peki papirjem. Maso z žlico enakomerno razporedimo po pekaču v tako plast. Maso za pol ure zamrznemo. Maso vzamemo iz zamrzovalnika in še nato iz pekača. Razrežemo jo na poljubno velike kocke, ki jih ponovno hranimo v zamrzovalniku, medtem ko bomo stopili čokolado. Temno čokolado stopimo na pari (samo kadar jo topimo na pari, kjer posodica s čokolado ne sme imeti stika z vročo vodo, lahko čokolado večkrat ponovno stopimo. V stopljeno čokolado nato pomočimo zgornjo plast kock in jih okrasimo z mrvicami - dokler je čokolada še tekoča. Hranimo v zamrzovalniku ali hladilniku. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min + 1h 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek