Brezplačna eknjiga
close

Mesec zdravega hujšanja. Preveri nasvete in akcijske cene >>

Prazna košarica

Skupaj: 0,00 €
Prazna sem, daj me napolni! ;)
Do brezplačne dostave ti manjka še: 50,01 €!
24.97 EUR
malinca priporoča
novo
Malinca

Omega 3 (30 kapsul) + brezplačna dostava

Kapsule Omega 3 so naravno prehransko dopolnilo iz alg in so odlična in okolju prijazna alternativa produktom iz ribjih virov. Omega 3 maščobne kisline imajo vlogo pri delovanju srca, možganov in vida.

Redna cena: 29,97 €

Akcijska cena: 24,97 €

Prihranek 5,00 €

Nagradne točke Z nakupom pridobiš 23 točk zvestobe. 23 točk = 1,15 €.

Na voljo: Izdelek je na zalogi

Predviden čas dostave: torek, 26. 5. 2020

Resnica o omega 3 maščobnih kislinah …

Omega 3 esencialne maščobne kisline so tiste pomembne maščobe, ki se jih nikakor ne smemo bati, saj jih človeško telo za svoje pravilno delovanje nujno potrebuje.

Gre za maščobne kisline, ki jih telo ne more izdelati samo in jih moramo nujno vnesti s hrano. Še posebej pomembni sta eikozapentanojska (EPK) in dokozaheksaenojska kislina (DHK), ki ju s hrano pogosto ne zaužijemo dovolj.

Omega 3 maščobne kisline so gradniki celičnih membran, ki vplivajo tudi na strjevanje krvi, možgane in živčevje, sodelujejo pa tudi v protivnetnih procesih v telesu.

Vseh maščob torej ne smemo metati v isti koš, saj …

… ima lahko izogibanje omega 3 maščobam resne posledice. Veliko ljudi pravzaprav trpi za pomanjkanjem omega 3 maščobnih kislin.

Po navedbah različnih študij (najdemo jih v publikacijah, kot sta Progress in lipid research in Clinical Nutrition) naj bi dovolj omega 3 maščobnih kislin zaužila le 2 % populacije, kar je zelo malo.

In kje se odražajo posledice?

Danes najbolj razširjene bolezni so tiste, ki sodijo v spekter kardiovaskularnih bolezni. Te pa so tesno povezane s porušenim ravnovesjem maščobnih kislin v telesu.

Marsikdo namreč zaužije preveč škodljivih maščobnih kislin in čisto premalo omega 3 maščobnih kislin.

Previsok pritisk, aritmije, nastajanje strdkov, mašenje žil, zastoj srca …

Vse to so precej nevarna stanja, ki čisto prepogosto spremljajo modernega človeka. Že ena prvih študij, ki so jo izvedli leta 1989, je dokazala, da je pri ljudeh, ki so zvišali vnos omega 3 maščobnih kislin, prišlo do velikega izboljšanja takih nevarnih stanj, kasnejše študije pa so to samo še potrdile.

Kakšni pa so še lahko znaki pomanjkanja omega 3 maščobnih kislin?

Znaki, da oseba trpi za pomanjkanjem teh esencialnih maščobnih kislin, so lahko še suha koža s predeli, ki so luskasti, prhljaj, ekcemi, dermatitisi, luskavica, akne, suhe oči in težave z vidom, artritis in druge težave s sklepi, vnetja ...

Celo razdražljivost, depresija in slab spomin so lahko odraz pomanjkanja, saj so omega 3 maščobne kisline pomemben gradnik možganov.

Da so omega 3 maščobe pomembne za naše možgane, dokazuje tudi študija z naslovom Omega 3 fatty acids and dementia (Omega 3 maščobne kisline in demenca), ki so jo izvedli profesorji Oddelka za medicino in nevrologijo Univerze v Kaliforniji. Pravi namreč, da se je uživanje zadostne količine omega 3 pri testirancih izkazalo kot učinkovito pri preprečevanju starostno pogojenih kognitivnih bolezni, kot so demenca, Alzheimerjeva bolezen ipd.

Tudi Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) navaja, da:

 • imata EPK in DHK vlogo pri delovanju srca,
 • ima DHK vlogo pri delovanju možganov,
 • ima DHK vlogo pri ohranjanju vida.

*Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK in EPK.

Zdrava in uravnotežena prehrana je vsekakor na prvem mestu, ko gre za omega 3 …

Toda, ali se na tvojem jedilniku res vsak dan znajde 100 g skuše ali pa 200 g divjega lososa, kolikor bi ju morali pojesti? Morda kakšen dan v tednu res, čisto vsak dan pa običajno uspe res redkokomu …

Zato so se ljudje že davno spomnili, da bi lahko omega 3 uživali kar v obliki prehranskih dodatkov.

Se spomniš časov, ko so otrokom dajali ribje olje?

Če si iz mlajše generacije, najbrž te izkušnje nimaš, starejše generacije pa se prav dobro spomnijo, kako so jim za boljši spomin in razvoj možganov z žlico dajali ribje olje, ki je v ustih puščalo neprijeten okus.

Ja, tega res ne pozabiš kar tako …

Tudi danes je največ prehranskih dopolnil na tržišču narejenih ravno na osnovi ribjega olja, kar pa ni nujno najboljša rešitev …

Vir surovin za omega 3 maščobni kislini EPK in DHK so najpogosteje različne ribe. To sta že omenjena losos in skuša pa tudi tuna, sardele … Včasih na trgu najdemo tudi krilovo olje.

Zakaj lahko prehranski dodatki iz rib predstavljajo težavo?

Pogosto je na žalost uporaba rib za izdelavo prehranskih dodatkov z omega 3 maščobnimi kislinami problematična, saj je mogoče, da so ribe prišle z območij, ki so kontaminirana s težkimi kovinami ali pa ribe niso gojene oz. lovljenje trajnostno, kar pomeni, da pri lovu ni bila upoštevana skrb za okolje.

To lahko hitro predstavlja okoljevarstveno težavo in porušeno ravnotežje v že tako onesnaženih morjih in vodah sveta.

Obstaja neposredna pot do prvotnega vira omega 3 maščobnih kislin

Ribe niso edini in tudi ne prvotni vir omega 3 maščobnih kislin. Vir, iz katerega tudi ribe dobijo omega 3 maščobe kisline, so plankton, rakci in alge.

Tudi živali namreč omega 3 kislin ne proizvajajo same, ampak jih dobijo iz alg …

V Malinci smo se zaradi vseh prednosti odločili za razvoj omega 3 kapsul iz najčistejšega vira – iz alg.

Študije kažejo, da je vsebnost omega 3 maščobnih kislin v algah podobna, kot je tista v ribah, zato alge predstavljajo odličen čist ter rastlinski vir teh življenjsko pomembnih maščobnih kislin.

Mikroalge so eden najstarejših živih organizmov na Zemlji in danes jim tudi stroka priznava visoko prehransko vrednost. Gre namreč za pravo super hrano, ki je tudi odličen vir omega 3 maščobnih kislin.

Ker različne alge ne vsebujejo enakih vrednosti omega 3, smo skupaj s strokovnjaki poiskali vrsto, ki zagotavlja, da z uživanjem iz nje pridobljenega olja zaužijemo dovolj obeh vrst maščobnih kislin. Torej tako EPK kot tudi DHK.

To je vrsta alge Schizochytrium, ki je bogat vir obeh vrst omega 3.

Gre za alge iz kontrolirane pridelave, ki ne vsebujejo težkih kovin ali drugih neželenih snovi, zato so varen vir esencialnih maščobnih kislin.

Malincine Omega 3 kapsule so: 

 • 100 % naraven izdelek
 • Veganske
 • Brez glutena
 • Brez laktoze
 • Brez sladkorjev, polnil in drugih dodatkov

Malincine Omega 3 kapsule so torej veganska alternativa, ki zagotavlja, da telo oskrbimo z dnevno količino EPK in DHK maščobnih kislin in tako na najboljši način poskrbimo zase.

Rastlinski vir omega 3 bo razveselil vse tiste, ki iz različnih razlogov ne uživajo rib (veganstvo, alergije, strah pred težkimi kovinami in toksini, ki jih pogosto lahko vsebujejo ribe).

Pomembna prednost je tudi ta, da kapsule ne povzročajo spahovanja po ribah, kot je to pogost pojav pri uživanju ribjih kapsul.

Tudi zgage Malincine kapsule ne povzročajo, kar je pogosta težava ribjih dodatkov, ki so v zadnjih letih preplavili tržišče.

Izberimo pametno – izberimo Omega 3 iz Malince.

Čista voda, svetloba, minerali in ogljikov dioksid – to je pravzaprav vse, kar potrebujemo za gojenje alg. To pomeni, da jih lahko gojimo in nabiramo brez nevarnosti onesnaženja okolja. Alge zaradi tega veljajo za dragocen obnovljiv vir omega 3.

V primerjavi s tem lahko s pridobivanjem omega 3 maščob iz rib povzročimo naravi veliko več škode.

Še posebej v primeru divjega lova, ki ga je še vedno veliko. Taka ravnanja povzročajo svetovnim morjem veliko škode. Morja so žal vse bolj onesnažena in kontaminirana z različnimi toksini.

Ni torej vseeno, kakšno prehransko dopolnilo izberemo …

S svojo izbiro namreč ne vplivamo le na lastno zdravje in zdravje svoje družine – s svojo izbiro lahko vplivamo na zdravje celega planeta in okolja.

Uporaba prehranskega dopolnila Omega 3

Priporočena dnevna količina prehranskega dopolnila Omega 3 je 1 kapsula na dan. Z nekaj vode zaužijte eno kapsulo pred katerimkoli obrokom.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestavine: vsebina kapsule: olje iz mikroalge Schizochytrium sp., sončnično olje, izvleček rožmarina, tokoferol, askorbil palmitate; mehka kapsula: sredstvo za ohranjanje vlage glicerol, gostilo hidroksipropil škrob, želirno sredstvo karagenan, antioksidant natrijev fosfat

1 kapsula (priporočena dnevna količina) vsebuje 125 mg eikozapentaenojske kisline oz. EPK (50 % PDV*) in 250 mg dokozaheksaenojske kisline oz. DHK (100 % PDV*). 

*PDV – priporočen dnevni vnos

Opozorilo: Ob preobčutljivosti ali alergiji na katero od sestavin tega izdelka ali v primeru jemanja zdravil se pred uporabo posvetuj s svojim zdravnikom.

Shranjevanje: Izdelek shranjujte na temperaturi nižji od 30 °C, stran od direktne svetlobe. Shranjevati nedosegljivo otrokom!
Neto količina: 30 kapsul
Poreklo: Slovenija 

Najbolj pogosta vprašanja

Zakaj so te Omega 3 kapsule drugačne od ostalih?

Največkrat na tržišču najdemo pripravke iz različnih rib in rakcev. Torej olje, ki je živalskega izvora, pogosto pa ne vemo, kako so bile te ribe gojene. Ribe morajo, ravno tako kot človek, zaužiti omega 3 maščobe, da jih lahko potem tudi same vsebujejo. Zaužijejo jih z algami, kar lahko naredi tudi človek. Na ta način pridemo do prvotnega in čistega vira omega 3. Alge so gojene v kontroliranem okolju, zato ne vsebujejo težkih kovin ali drugih neželenih snovi.

Kako in kdaj jih moram jemati?

Priporoča se ena kapsula na dan z nekaj vode pred katerimkoli obrokom, saj delovanje ni hipno, ampak moramo za zvišanje omega 3 maščob v krvi kapsule jemati vsaj 3 mesece.

Za koga so kapsule primerne?

Omega 3 priporočamo vsem, ki ne zaužijejo dovolj rib – torej praktično vsem – in pa tudi veganom in vegetarijancem. Povečane potrebe imajo športniki, splošno aktivni ljudje, nosečnice, vegetarijanci, vegani in starostniki.

Ali jih lahko uživam v kombinaciji z ostalimi prehranskimi dopolnili?

Omega 3 kapsule lahko uživate tudi v kombinaciji z drugimi prehranskimi dodatki, kot so Imunobiotiki, magnezij, Kolagen UP, vitamini itd. Če zaradi kakšne bolezni jemljete specifična zdravila, se o jemanju dodatkov posvetujete z zdravnikom. Posebno pozornost naj jemanju namenijo tudi vsi, ki jemljejo zdravila proti strjevanju krvi, saj lahko omega 3 maščobne kisline nekoliko redčijo kri.

Zakaj so te kapsule boljše od ribjih?

Omega 3 iz alg so odlična alternativa za vse, ki ne uživajo rib ali pa jim ribje olje povzroča preglavice. Olje iz alg je tudi okolju prijaznejši način pridobivanja esencialnih maščobnih kislin. Kapsule so brez zoprnega okusa in ne povzročajo zgage in spahovanja.

Ali se lahko predoziraš? Kaj se zgodi, če vzameš preveč omega 3?

Visoki odmerki omega 3 maščobnih kislin lahko na dolgi rok povzročijo redčenje krvi, zato je treba upoštevati navodila in jemati kapsule v skladu s predpisano dnevno količino, ki je povsem varna in koristna.

Ali izdelek vsebuje gluten in laktozo?

Izdelek je popolnoma veganski, brez glutena, laktoze in sladkorjev.

Ali je primeren za nosečnice in doječe mamice?

Kapsule Omega 3 iz alg so zaradi povečanih potreb po esencialnih maščobnih kislinah za nosečnice in doječe mamice celo zelo priporočljive.

Kako dolgo lahko jemljem Omega 3?

Glede na to, da s hrano običajno zaužijemo premalo esencialnih maščobnih kislin in je pomanjkanje pogosto, priporočamo redno jemanje. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

Koliko joda vsebujejo kapsule?

Olje je pridobljeno iz gojenih alg. Gre za posebno fermentacijo mikroalg Schizochytrium sp. Jodno testiranje je bilo predhodno izvedeno na reprezentativnih serijah olj, pridobljenih iz Schizochytrium sp. V vseh primerih je bilo ugotovljeno, da je jod pod mejo zaznave 0,1 ppm.

Kje so bile alge gojene?

Alge ne prihajajo neposredno iz morja, ampak so posebej gojene v kontorliranem okolju. Pri gojenju pa je uporabljen samostojen fermentacijski postopek. Iz teh alg je potem pridobljeno še samo olje.

Od katerega leta dalje ga lahko uživamo?

Kapsule Omega 3 lahko uživajo mladostniki od 14. leta dalje.

Ali lahko kapsulo odprem ali pregriznem, če je ne morem pojesti?

Kapsulo lahko brez težav odprete ali pregriznete. Učinek bo enak. Je pa bolj praktično, če zaužijemo celo kapsulo.

Strankina mnenja

 • Odlične so!

  Mnenje napisal Luka
  Malincine Omega 3 so odlične! Prej sem jih užival na bazi ribjega olja po katerih pa se mi je, sploh če po zaužitju nisem jedel, močno spahovalo in puščalo v ustih grozen okus. Tega pri malincinih Omage 3 ni!!
 • Petra

  Mnenje napisal Meni so tele super
  Omega-3 so super za vse aktivne, še bolj pomembe pa so za tiste, ki so premalo aktivni. Super vplivajo proti vnetjem v telesu. Meni so tele odlične, ker ne maram okusa po ribah ...
 • Za lepšo kožo

  Mnenje napisal Andreja
  Omega 3 jemljem v obliki kapsul že dlje časa, saj se zavedam, da jih s hrano ne zaužijem dovolj. Opazila sem lepšo in bolj sijočo kožo. Malincine Omega 3 so mi pa super, ker v njih ni ribjega olja in ima kljub temu dobro vsebnost EPA in DHA, kar je pri dopolnilih Omega 3 iz rastlinskega izvora skoraj nemogoče najti. Zelo zadovoljna sem z izdelkom :)
 • Končno!

  Mnenje napisal Anja
  Končno Omega-3, ki niso iz ribjega olja! Po njih se mi prvič ne spahuje. Odličen izdelek.
 • Uživam zaradi treniranja

  Mnenje napisal Saša
  Omega uživam, ker jih ne zaužijem dovolj s prehrano in ker zaščitijo moje mišično tkivo, ki je pod pogostim naporom zaradi številnih treningov. Uživam ga predvsem zaradi pogostega treniranja. Hvala Malinci, da so mi dale možnost testiranje veganskih omega 3 pred ostalimi. Najbolj mi je všeč, ker se mi po njih se spahuje kot pri ribjih omega 3.

Napišite svoje mnenje o: Omega 3 (30 kapsul) + brezplačna dostava

Tvoj paket bo pri tebi v nekaj dneh! Če naročiš paketek do 13 ure, bo predvidoma že naslednji delovni dan pri tebi. Drugače pa se trudim, da vsa naročila prejeta po 13 uri zapakiramo in odpošljemo takoj naslednji delovni dan. 

Redni strošek dostave je odvisen od višine naročila:

 • dostavo preko Pošte Slovenija: pri nakupu nad 50 € brezplačna dostava. Pri nakupu od 30,01 € in do 49,99 € je strošek dostave 1,99 €. Do 30,00 € je strošek dostave 2,99 €. 
 • osebni prevzem v Malinci v Velenju: je na voljo vsak delavnik med 8 in 15 uro v prostorih Malince. 

Te zanima, kako nato pride paketek do tebe?

 • dostava preko Pošte Slovenija: Pred dostavo boš prejel/a 2 SMS-a. Prvega ko paket odpošljemo, kjer imaš tudi možnost spremeniti naslov, mesto in/ali datum dostave. Mogoče je, da te bo poštar pred dostavo tudi poklical. Drugi SMS dobiš na dan dostave. V primeru, da te v času dostave ne bo doma, ti bo poštar pustil listek s številko paketa in naslovom najbližje pošte, kjer lahko paket prevzameš z osebnim dokumentom v roku 15 dni. V primeru, da ti listka poštar ne pusti oz. da ga izgubiš lahko paket vseeno osebno prevzameš na pošti s sledilno številko, ki jo dobiš v SMS sporočilu.
 • osebni prevzem v Malinci v Velenju: tvoj paketek bo pripravljen takoj, ko bo nakazilo poravnano in ga lahko nato prevzameš v Malinci vsak delavnik med 8 in 15 uro. Nahajamo na Cesti Simona Blatnika 16 v Velenju. Za vsak slučaj te še obvestimo preko SMS-a, da je paketek pripravljen.

Na izbiro imaš 5 različnih plačilnih metod:

 • pačilo po povzetju paketka, (Poštarju lahko paket plačaš z gotovino, v večjih krajih tudi s kartico (pri tem se ne računa nobena provizija). V primeru prevzema paketa na Pošti lahko paket poravnate z gotovino ali kartico.) 
 • plačilo po predračunu (UPN nalogu),
 • plačilo s kartico  (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro),
 • plačilo z VALÚ Moneta,
 • plačilo preko Paypala.
:

Zraven Omega 3 (30 kapsul) + brezplačna dostava priporočamo tudi

Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.