Brezplačna eknjiga
close

Mesec razstrupljanja telesa. Preveri akcijske cene in nasvete >>

Prazna košarica

Skupaj: 0,00 €
Prazna sem, daj me napolni! ;)
Do brezplačne dostave ti manjka še: 50,01 €!
24.97 EUR
malinca priporoča
novo
Malinca

Magnezij iz ekološke pridelave (60 kapsul) + brezplačna poštnina

Magnezij iz ekološke pridelave je prvo prehransko dopolnilo v Sloveniji z ekološkim certifikatom. Gre za popolnoma naraven izdelek, ki prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Redna cena: 24,97 €

Nagradne točke Z nakupom pridobiš 23 točk zvestobe. 23 točk = 1,15 €.

Na voljo: Izdelek je na zalogi

Predviden čas dostave: torek, 28. 1. 2020

Magnezij – pomemben element, ki ga večini (pre)pogosto primanjkuje

Mnoge študije kažejo, da je magnezij element, ki ga ljudem izredno pogosto primanjkuje.

Gre za četrti najbolj zastopan mineral v človeškem telesu. Vsebuje ga vsaka celica, žal pa ga s hrano pogosto ne zaužijemo dovolj.

Neuravnotežena prehrana, stres in drugi dejavniki, s katerimi se žal vsi soočamo, privedejo do pomanjkanja in pogosto se niti ne zavedamo, da imamo to težavico.

Kako veš, da ti primanjkuje magnezija?

Se kdaj soočaš s krči v mečih, ki so posledica treningov, trzanjem mišic, s sindromom nemirnih nog? Te kdaj mučijo pogosta utrujenost, migrene, imaš težave s PMS-jem ali pa se vsak dan srečuješ s stresom?  

Vse to  lahko kaže na pomanjkanje magnezija. 

Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) navaja, da magnezij:

 • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
 • prispeva k ravnotežju elektrolitov,
 • prispeva k sproščanju energije pri presnovi,
 • prispeva k delovanju živčnega sistema,
 • prispeva k delovanju mišic,
 • ima vlogo pri sintezi beljakovin,
 • prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju,
 • prispeva k ohranjanju zdravih kosti,
 • prispeva k ohranjanju zdravih zob,
 • ima vlogo pri delitvi celic.

Magnezij torej igra izredno pomembno vlogo v človeškem telesu, zato ga lahko ob sumu pomanjkanja ali za preprečevanje le-tega dodajamo tudi v obliki prehranskih dopolnil. Telo ga namreč samo ne more izdelati.

Prehranska dopolnila z magnezijem

Večina prehranskih dopolnil z magnezijem je ustvarjena umetno in pogosto gre za okside ali karbonate, ki jih telo slabo absorbira, kar potrjuje študija, ki so jo pod okriljem univerze izvedli v belgijskem Ghentu na oddelkih za šport in farmacijo. Naravni viri mineralov so vezani na druge organske spojine in jih telo zato lažje razgradi in uporabi, žal pa naravne hrane z magnezijem zaužijemo premalo.

In ravno zato, ker so naravni in organski viri mineralov človeku najbolj prijazni, smo v Malinci poskrbeli za prav takšen magnezij.

Magnezij iz naravnega vira in z ekološkim certifikatom poskrbi za to, da so tvoje dnevne potrebe po tem izredno pomembnem mineralu pokrite.

Prehransko dopolnilo z ekološkim certifikatom

Se sprašuješ, kako lahko ima prehransko dopolnilo ekološki certifikat, in to celo takšen mineral, kot je magnezij?

Čisto preprosto! Zato, ker gre za magnezij, kot ga Slovenija še ne pozna! 

Je čisto prvi popolnoma naraven in ekološko pridelan magnezij v Sloveniji. 

Tvoj nov magnezij je pridobljen iz 100 % morske trave. Gre za vrsto Ulva lactuca, ki je bogata z magnezijem in drugimi pomembnimi snovmi, kot sta kalcij in železo. Potencial, ki ga imajo morske alge v človekovi prehrani je že dolgo znan, raziskave pa so objavljene tudi v publikaciji International food research journal.

Malincin magnezij iz ekološke pridelave je:

 • 100 % naraven
 • Veganski
 • Brez glutena
 • Brez laktoze
 • Brez sladkorjev, polnil in drugih dodatkov

Magnezij iz narave

Magnezij je v pravzaprav kovina, a je v naravi nikoli ne najdemo v obliki samostojnega elementa. Vedno je namreč vezan na druge snovi, kot so npr. aminokisline. Dober naravni vir so rastline, a je treba poiskati take, ki ga vsebujejo dovolj, da lahko z njihovo pomočjo pokrijemo dnevne potrebe po tem pomembnem mineralu.

In kje se v rastlini nahaja največ magnezija?Magnezij v klorofilu

Magnezij je tisti element, brez katerega ne bi bilo fotosinteze. Nahaja se namreč v sredini molekule klorofila. Klorofil pa se nahaja v zelenih rastlinah. Čudovite živo zelene barve je tudi alga Ulva lactuca, ki za to, da je lahko takšne barve potrebuje veliko magnezija, ki ji omogoča fotosintezo.

Zakaj ravno morska trava?

Ulva lactuca je morska trava oz. oblika morske solate, njeni zeleni listi pa po obliki in barvi močno spominjajo na solato z vrtov. Je eno najpomembnejših živil, ki jih daje morje. Tej morski travi bi lahko rekli tudi morska zelenjava.  

Vsebuje pomembne snovi, ki so za človeka zelo hranljive. Tako v tej zeleni algi najdemo železo, vitamin C, vitamin B12, veliko prehranskih vlaknin in beljakovine. Kot živilo jo pogosto uporabljajo v raznih juhah, kot je japonska miso juha, in tudi v solati.

Zato, da alge ne bi vsebovale neželenih snovi, kot so težke kovine, je izredno pomembno, da so za uživanje gojene na ekološki način. In ekološka je tudi z magnezijem bogata morska trava, ki je glavna sestavina Malincinih naravnih magnezijevih kapsul.

Uporaba Magnezija iz ekološke pridelave

Priporočena dnevna količina prehranskega dopolnila Magnezij iz ekološke pridelave sta 2 kapsuli na dan. Z nekaj vode zaužijte obe skupaj pred jedjo.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestavine: izvleček morske trave* (morska alga Ulva lactuca), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza, rastlinskega izvora), riževi otrobi*, izvleček riža*, riževa lupina*, gostilo: gumi arabika*, sončnično olje*. *sestavine iz kontrolirane ekološke pridelave

2 kapsuli (priporočena dnevna količina) vsebujeta 225 mg magnezija (60 % PDV*)

*PDV – priporočen dnevni vnos

Opozorilo: Ob preobčutljivosti ali alergiji na katero od sestavin tega izdelka ali v primeru jemanja zdravil se pred uporabo posvetuj s svojim zdravnikom. 

Shranjevanje: Izdelek hranite na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi in toploti.

Neto količina: 60 kapsul 

Poreklo: Slovenija

Najbolj pogosta vprašanja

 • Zakaj je ta magnezij drugačen od ostalih?

Največkrat na tržišču najdemo pripravke z magnezijevim oksidom, ki pa se slabo absorbirajo. Poznana je tudi magnezijeva sol, imenovana magnezijev sulfat, tudi klorid. Ker deluje močno odvajalno, za uživanje ni najbolj primerna. Poleg vseh drugih vrst je dobro poznan tudi magnezijev citrat, ki ima boljšo absorpcijsko možnost. Najbolje pa se absorbira magnezij, ki je vezan na organske spojine. Takšen je tudi naraven magnezij iz morske trave, ki na je del molekule, ki jo telo lažje uporabi.

 • Kako in kdaj ga moram jemati?

Priporočata se dve kapsuli na dan z nekaj vode pred katerimkoli obrokom. Ker magnezij deluje sproščujoče in pomirjevalno, priporočamo jemanje pred večerjo.

 • Za koga je primeren?

Magnezij se priporoča vsem, ki imajo povečane potrebe po tem mineralu. Povečane potrebe imajo športniki, splošno aktivni ljudje, vsi tisti, ki so pod stresom, nosečnice, vegetarijanci, vegani in vsi, ki že kažejo znake pomanjkanja v obliki, krčev, migren, PMS-ja, lahko tudi depresije, utrujenosti …

 • Ali ga lahko uživam v kombinaciji z ostalimi prehranskimi dopolnili?

Magnezij iz ekološke pridelave lahko brez težav jemljemo v kombinaciji z ostalimi Malincinimi dodatki, kot sta Kolagen UP in Imunobiotki. Če jemljete kalcij, poskrbite, da obeh dopolnil ne vzamete ob istem obroku, saj lahko pride do slabše absorpcije. Če jemljete specifična zdravila zaradi kakšne bolezni, se o jemanju dodatkov z magnezijem posvetujete z zdravnikom.

 • Ali izdelek vsebuje gluten in laktozo?

Izdelek je popolnoma veganski, brez glutena, laktoze, sladkorjev in kakršnihkoli dodatkov.

 • Ali je primeren za nosečnice in doječe mamice?

Naravni magnezij iz ekološke pridelave je zaradi povečanih potreb po magneziju za nosečnice in doječe mamice celo zelo priporočljiv.

 • Kako dolgo lahko jemljem magnezij iz ekološke pridelave?

Glede na to, da s hrano običajno zaužijemo premalo magnezija in je pomanjkanje pogosto, je zelo malo verjetno, da bi ga zaužili preveč, zato priporočamo redno jemanje. Pri normalnih potrebah priporočamo 2 kapsuli na dan. Vsi, ki so športno aktivni, potrebujejo magnezija več, zato jim priporočamo uživanje 3 kapsul na dan. 

 • Ali lahko kapsulo odprem in zaužijem le prah?

V primeru težav s požiranjem kapsul lahko kapsulo tudi odprete in vsebino popijete s tekočino.

 • Od katerega leta dalje ga lahko uživamo?

Magnezij iz ekološke pridelave lahko uživajo mladostniki od 14. leta dalje.

 • Ali vsebuje citrat?

Magnezij je popolnoma naraven in je pridobljen iz morske trave, zato citrata, ki je umetna oblika magnezija, ne vsebuje.

 • Zakaj je naravni magnezij boljši od sintetičnega?

Magnezij v naravi nikoli ne nastopa kot samostojen element, ampak ga zaužijemo s hrano. Ko ga zaužijemo iz rastlin, gre za sinergični učinek velikega števila organskih spojin in fitokemikalij, ki telesu omogočajo, da magnezij izkoristi celostno. Umetne različne se običajno slabo absorbirajo ali pa delujejo kot odvajalo, kar številnim ne ustreza.

 • Zakaj priporočate 2 kapsuli na dan (225 mg)?

2 kaspuli na dan priporočamo, ker z uravnoteženo prehrano nekaj magnezija dobimo tudi s hrano, če pa menite, da ga ne zaužijete dovolj, ali pa ste zelo telesno aktivni, potem lahko zaužijete tudi 3 kapsule, s čimer zaužijete polno dnevno priporočeno količino magnezija.

 • Od kod izvira morska trava?

Morska trava oz. alga Ulva Lactuca je ekološko vzgojena in prihaja iz Francije ter Južne Amerike.

 • Ali se lahko predoziraš? Kaj se zgodi, če ga vzameš preveč?

Glede na to, da magnezija zaužijemo prej premalo kot preveč, do predoziranja resnično težko pride. Če že pride do tega, se to lahko zgodi ljudem z okvaro ledvic. Ledvice namreč odvečni magnezij prečistijo iz telesa. Znaki so lahko slabost, bruhanje, driska, težko dihanje, zelo nizek krvni pritisk, vendar je to izredno redko in, kot že rečeno, povezano z drugimi zdravstvenimi stanji. Bolj verjetno je tudi pri jemanju nekaterih posebnih vrst umetnega magnezija. Naraven magnezij na telo deluje bolj celostno in ao tovrstni stranski učinki izredno maloverjetni.

 • Ali magnezij vpliva na prebavo?

Umetni magnezij lahko deluje kot laksativ, to pomeni, da lahko povzroči drisko. Pri naravnem je to manj verjetno, razen pri zelo občutljivih ljudeh, ki se jim lahko pojavi mehkejše blato. Je pa veliko manj verjetno kot pri umetnih različicah magnezija. Občutljivim svetujemo počasno povečevanje doze, da se telo privadi.

 • Po kolikšnem času so vidni rezultati?

Rezultati so v primeru krčev lahko vidni zelo hitro, tudi po treh dneh. Za dolgoročne učinke oz. rezultate pa svetujemo, da vztrajate vsaj mesec dni in tudi potem nadaljujete s kuro.

 • Ali je na voljo tudi v prodajalnah DM?

Magnezij iz ekološke pridelave bo v drogerijah dm mogoče dobiti od januarja 2020 dalje.

Magnezij iz ekološke pridelave na voljo tudi v vseh 84-ih drogerijah DM po Sloveniji, po ceni 24,99 €.

Napišite svoje mnenje o: Magnezij iz ekološke pridelave (60 kapsul) + brezplačna poštnina

Tvoj paket bo pri tebi v nekaj dneh! Če naročiš paketek do 13 ure, bo predvidoma že naslednji delovni dan pri tebi. Drugače pa se trudim, da vsa naročila prejeta po 13 uri zapakiramo in odpošljemo takoj naslednji delovni dan. 

Redni strošek dostave je odvisen od višine naročila:

 • dostavo preko Pošte Slovenija: pri nakupu nad 50 € brezplačna dostava. Pri nakupu od 30,01 € in do 49,99 € je strošek dostave 1,99 €. Do 30,00 € je strošek dostave 2,99 €. 
 • osebni prevzem v fizični trgovini Malinca v Velenju: brezplačno ne glede na znesek nakupa. 

Te zanima, kako nato pride paketek do tebe?

 • dostava preko Pošte Slovenija: Pred dostavo boš prejel/a 2 SMS-a. Prvega ko paket odpošljemo, kjer imaš tudi možnost spremeniti naslov, mesto in/ali datum dostave. Mogoče je, da te bo poštar pred dostavo tudi poklical. Drugi SMS dobiš na dan dostave. V primeru, da te v času dostave ne bo doma, ti bo poštar pustil listek s številko paketa in naslovom najbližje pošte, kjer lahko paket prevzameš z osebnim dokumentom v roku 15 dni. V primeru, da ti listka poštar ne pusti oz. da ga izgubiš lahko paket vseeno osebno prevzameš na pošti s sladilno številko, ki jo dobiš v SMS sporočilu.
 • osebni prevzem v fizični trgovini Malinca v Velenju: tvoj paketek bo pripravljen takoj, ko bo nakazilo poravnano in ga lahko nato prevzameš v trgovini Malinci. Nahajamo na Cesti Františka Foita 10 v Velenju (pritličje bloka za Pekarno Presta). Odpiralni čas: ponedeljek, srede, petek od 8 do 17 ure, torek in četrtek od 8 do 15 ure. Za vsak slučaj te še obvestimo preko SMS-a, da je paketek pripravljen.

Na izbiro imaš 5 različnih plačilnih metod:

 • pačilo po povzetju paketka, (Poštarju lahko paket plačaš z gotovino, v večjih krajih tudi s kartico (pri tem se ne računa nobena provizija). V primeru prevzema paketa na Pošti lahko paket poravnate z gotovino ali kartico.)
 • plačilo po predračunu (UPN nalogu),
 • plačilo s kartico  (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro),
 • plačilo z VALÚ Moneta,
 • plačilo preko Paypala.
:

Zraven Magnezij iz ekološke pridelave (60 kapsul) + brezplačna poštnina priporočamo tudi

Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.