Probiotiki s prebiotiki: kaj so in zakaj jih jemati

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Se slabo počutiš, te daje utrujenost, nimaš ne energije ne motivacije za premagovanje vsakodnevnih obveznosti?

Popolnoma te razumem …

A k sreči lahko tvojo situacijo zelo hitro spremeniva.

Najprej pa se moraš zavedati, da se razlog za tvoje težave skriva tam spodaj – v tvojem črevesju. Od črevesne flore je namreč odvisno marsikaj. Tudi to, kako se počutiš, koliko energije imaš in kako močan je tvoj imunski sistem. Presenetljivo, kajneda?

Tvojo črevesno floro sestavljajo različne bakterije - dobre in slabe. Teh naj bi bilo v telesu odrasle osebe od 1,5–2 kg, kar je povsem normalno.

Da lahko tam spodaj vse štima, je zelo pomembno, da so dobre bakterije vedno v prednosti. Do večjega števila dobrih bakterij ti lahko pomagajo probiotiki v kapsulah, ki jim najboljše pogoje zagotoviš tako, da izbereš takšne, katerim so dodani tudi prebiotiki. A o tem malce kasneje.

S hrano v organizem vstopajo različna hranila, na žalost pa tudi bakterije, ki niso dobre za naše zdravje. Tukaj vstopijo v akcijo dobre bakterije, ki velikokrat že v samem prebavnem traktu napadejo slabe bakterije in nas tako ohranjajo zdrave.

Sedaj ti je verjetno že malenkost bolj jasno, zakaj črevesju pravimo tudi imunski organ.

Da pa obdržiš črevesno floro zdravo, je v prvi vrsti pomembno, da imaš v telesu dobro razmerje med dobrimi in slabimi bakterijami.

Tukaj se zelo pogosto pojavi velik problem. Zaradi sodobnega življenjskega sloga lahko slabe bakterije hitro prevzamejo nadzor in zavladajo tvojemu črevesju. Katastrofa. 

In kaj se takrat dogaja v črevesju? Dobre bakterije, ki ne dobijo dovolj hranil, pričnejo umirati.

Tebe pa začnejo mučiti napihnjen trebuh, vetrovi, trebušni krči, zaprtost in hiter padec imunskega sistema, ki te položi v posteljo.

Kaj pa zdaj?

Pokliči na pomoč vojsko koristnih bakterij!

Poleg dodatnega vnosa probiotičnih živil, kot so zelje, repa, jogurt, kefir, redkvice, avokado itd. ti priporočam, da svojemu telesu priskrbiš kakovostno probiotično prehransko dopolnilo.

Imunobiotiki so probiotiki – vojska koristnih bakterij, ki preprečuje razrast slabih bakterij in okrog tebe zgradi zaščitni zid.

Naročiš si jih lahko s klikom TUKAJ. 

Malince smo z edinstveno mešanico probiotičnih bakterij in prebiotikov (hrane za probiotike) poskrbele, da probiotiki v času uporabe zagotavljajo kar 20 milijard živih kultur na kapsulo.

A si predstavljaš? Z eno samo kapsulo na dan in brez pretiranega napora lahko rešiš svoje težave s prebavo in končno okrepiš svoj imunski sistem.

Ja, tako preprosto je.

Zadovoljna uporabnica Marta se že lahko pohvali z zelo spodbudnimi učinki:

"Pred uporabo sem imela zelo napihnjen trebuh in težave z odvajanjem. Ves čas me je bolel trebuh in morala sem nekaj storiti proti temu. Ker sem že pred časom (zaradi kandide) imela pozitivne izkušnje s probiotiki, sem vedela, kaj si moram nabaviti. In res je. Že samo po 5 dneh čutim občutno izboljšanje!"

Verjetno te zanima, kako hitro probiotiki učinkujejo?

Vsako črevo je sicer drugačno. Na nakatere probiotiki učinkujejo že po nekaj dneh. Vsekakor pa se priporoča uživanje vsaj 2 meseca, saj je to čas, ki je potreben, da dobre bakterije prevladajo nad tistimi slabimi in ustvarijo črevesno ravnovesje. 

Vita je na primer prve učinke opazila že po 14 dneh uporabe:

''Probiotike v kapsulah Malinca jemljem že dobra dva tedna, in od takrat je moja prebava odlična, tako kot tudi počutje in imunski sistem ...''

''Probiotike sem redno jemala en mesec in priznam, da sem opazila veliko pozitivnih učnikov, predvsem v povezavi s prebavo in počutjem. Počutila sem se manj napihnjeno in imela sem več energije. V svoj ritem sem jih vključila čisto enostavno, eno kapsulo sem vzela vsak dan pred kosilom. Priporočila sem jih tudi prijateljicam, ki so z njimi prav tako zelo zadovoljne.'' Ivona

Priporočljivo pa je jemati Imunobiotike tudi kot preventivo ob menjavi letnega časa, oz. ob spremembah (ponovnih težavah). 

Jih želiš preizkusiti? Probiotiki (z dodanimi prebiotiki) v obliki Imunobiotikov te čakajo TUKAJ

Imaš težave z dermatitisom? 

Imunobiotiki so se izkazali kot učinkovito sredstvo tudi pri preprečevanju in zdravljenju atopijskih bolezni. Preberi, kaj sta zapisali zadovoljni uporabnici. 

Jemlješ mogoče antibiotike? 

Verjetno že veš, da s pomočjo antibiotikov ubijaš škodljive bakterije. Mnogi pa še vedno ne vedo, da z njimi pobijajo tudi zdrave, koristne bakterije, in posledično rušijo svoj imunski sistem.

Ali se sploh zavedaš, da je potrebno kar 6 mesecev, da se po kuri z antibiotiki obnovi tvoja črevesna flora in okrepi imunski sistem? Ja, točno tako.

Z vsakim zdravljenjem z antibiotiki se namreč močno poruši bakterijsko ravnovesje med dobrimi in slabimi bakterijami v tvojem črevesju. To pa lahko povzroči nove težave – najpogostejši stranski učinki so težave s prebavo in padec imunskega sistema. 

Izogni se začaranemu krogu težav z Imunobiotiki.

V kolikor se še vedno sprašuješ, ali so Imunobiotiki namenjeni tudi tebi, si spodaj preberi odgovore na najbolj pogosta vprašanja, ki si jih zastavljajo mnogi. 

Kdaj vem, da potrebujem Imunobiotike, kakšni so znaki? 

Pogosto te na primanjkovanje dobrih bakterij opozori kar telo samo. Pojavijo se prebavne motnje, največkrat v obliki napihnjenega trebuha, zaprtosti ali driske in najhujše, splošno slabo počutje – utrujenost in padec energije. 

Če se torej tudi tebi zdi, da si neprestano na bolniški, je čas za ukrepanje. 

Kdaj naj jih začnem jemati? 

Jemanje Imunobiotikov je priporočljivo med prehodnimi obdobji (predvsem jeseni in spomladi), ko je običajen padec imunskega sistema, pri pogostih virusnih obolenjih, prebavnih motnjah,.. Zelo priporočljivo je jemanje Imunobiotikov tudi pri zdravljenju z antibiotiki in pri kandidi.

Na kaj moram paziti, ko kupujem probiotike zase?

Najboljši probiotiki morajo vsebovati kakovostne seve bakterij. Ni pomembno zgolj število sevov, ampak tudi kombinacija le-teh. Dober probiotik mora vsebovati vsaj milijardo živih bakterij. Najbolj stabilni so bakterijski sevi v prahu, zato so najbolj priporočljivi probiotiki v kapsulah.

Kakovostni probiotiki pa morajo poleg probiotičnih bakterij vsebovati tudi hrano zanje, t.i. prebiotike. Prebiotiki namreč spodbujajo rast in razmnoževanje koristnih bakterij in so nujni za njihovo učinkovito delovanje.

Za razliko od ostalih povprečnih izdelkov, Malincini probiotiki - imenovani Imunobiotiki, vsebujejo 16 edinstvenih super sevov, ki so združeni v kar 20 milijard probiotičnih kultur na eno samo kapsulo.

Probiotiki in prebiotiki v Malincinih Imunobiotikih so dodatno zavarovani s posebno DR HPMC kapsulo, ki jim omogoča, da se aktivirajo šele, ko prispejo v črevesje (Delayed Release). To jim omogoča, da učinkujejo točno tam, kjer so najbolj potrebni.

Kdaj in kako lahko jemljem Imunobiotike? 

Imunobiotike je najbolje jemati pred kosilom ali večerjo. Hrana poskrbi, da probiotiki in prebiotiki čim hitreje dosežejo mesto, kjer so najbolj potrebni - v tankem črevesju. Jemanje Imunobiotikov po obroku ali na prazen želodec ni priporočljivo, saj je v želodcu takrat največ kisline, ki probiotične bakterije lahko ubije. Zaužij jih s kozarcem vode ali čaja. 

Kaj so prebiotiki (t.i. fruktooligosaharidi in rastlinski inulin)? 

V zadnjih letih se za uspešno delovanje probiotikov vse bolj poudarjajo tudi tako imenovani prebiotiki. To so vlaknine - hrana za probiotične bakterije, ki ustvarjajo ugodno okolje za rast in razmnoževanje v črevesju. Hrana je namreč za življenje in delovanje probiotikov nujna.

Prebiotiki tako ne vplivajo zgolj na koristne bakterije, ki jih tvoje črevo že vsebuje, ampak tudi na probiotike, ki jih v telo vnesemo dodatno.

Že imaš dovolj informacij, da se pridružiš že več kot 3.907 zadovoljnim uporabnicam in uporabnikom Imunobiotikov?

Če je tvoj odgovor da …

Super!

Komaj čakam, da ti pošljem patek Imunobiotikov, ki zadostujejo za 1-mesečno kuro.

Potrebuješ še malo vzpodbude?

Poglej kaj o njih pravi priljubljena slovenska pevka, Eva Boto.

''Probiotike jemljem že skoraj 2 tedna. Imela sem grozne probleme s prebavo in nasplošno s črevesjem. V tem času se mi zdi da se je stanje precej izboljšalo, polek tega pa so mi pomagali pri vsakodnevni utrujenosti, kar pa verjamem da povzroča prav črevesje. :)'' Ines Tkalec
 
''To so čisto prvi probiotiki, ki sem jih kdaj jemala. Najprej me je navdušilo to, da so slovenski proizvod, potem to, da poleg probiotikov vsebujejo tudi prebiotike in na koncu njihov učinek. Izboljšali so moje splošno počutje. S prebavo sicer nimam težav, želela sem jih pa preizkusiti, ker sem bila pogosto utrujena in brez energije. Meni so pomagali in jih veselo priporočam naprej! :)'' Anja B.
 
''Moram neverjetno fajn pohvalit probiotike. Že odkar pomnim imam probleme s prebavo in želodčno floro. Imam res stresen in hiter tempo življenja, usklajevanja celodnevnega delovnika in vseh ostalih aktivnosti, ki jih želim početi čez teden mi velikokrat tudi krade čas za zdravo vsakodnevno prehranjevanje. Odkar jemljem probiotike lahko rečem da so se mi problemi zmanjšali sigurno za polovico. Zelo priporočam.'' Taja Polovšak
 
''Probiotike jemljem sedaj malo več kot teden dni. Prve dni sem jemala zvečer, ker pa sem pozabila vedno vzeti pred večerjo, jih sedaj jemljem redno pred kosilom. Za jemanje sem se odločila predvsem zaradi slabega odvajanja blata in napenjanja. Moram priznati, da odvajam lažje in nekoliko pogosteje in sem tudi manj napeta.'' Angela Tivold
 
''Nad probiotiki sem navdušena zaradi pozitivnih učinkov (zmanjšana napihnjenost s katero sem imela pred jemanjem res hude težave), dobro počutje, hitrejša prebava... Sploh pa mi je všeč njihov vonj hehe :)'' Eva Brinovec
Samo zamisli si, da se zjutraj zbudiš poln energije, brez težav obiščeš školjko :), kot za šalo opravljaš vsakodnevne obveznosti in te v službi čisto nihče ne more spraviti v slabo voljo? Noro, kajneda?

Imaš kakšno dodatno vprašanje? Piši mi na [email protected] 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek