Ideje za domača božična darila

Ideje za domača božična darila

Kdo se bo letos znašel na tvojem božičnem seznamu »ta pridnih«? ;)

Ker vem, da je seznam precej dolg, ti predlagam, da se letos izogneš gneči v trgovinah in pripraviš darila za svoje ljube kar doma. Brez skrbi, ne potrebuješ nobenih super moči ali posebnih ročnih spretnosti. Darilo narejeno z ljubeznijo že vsebuje vse kar največ šteje.

Malince smo ti pripravile nekaj preprostih idej za praznična darila, ki bodo navdušile tvoje gurmanske prijatelje in narisale nasmeh na obraz najboljši prijateljici. Pokaži svojim najbližjim, koliko ti pomenijo in jih osreči z nečim unikatnim in posebnim.

1. DOMAČI BOŽIČNI PIŠKOTI

Nikoli ne zgrešiš z darilom, ki ga obdarovanec lahko poje. Da pa jim ne ponujaš brezveznih čokoladnih bonbonijer, pripravi nekaj okusnega in zdravega. Piškoti so vedno prava izbira! Tukaj je nekaj nepogrešljivih receptov za slastne domače božične piškote, ki so, okrašeni in zapakirani v lično embalažo, lahko tudi zelo lepo darilo.

2. DOMAČA DARILA V KOZARCU

Nimaš ravno veselja do peke? Zate imam super rešitev. Pripravi piškote iz kozarca. V kozarec za vlaganje po plasteh preprosto zloži vse sestavine za pripravo piškotov. Kozarec dopolni z listkom z navodilom za pripravo piškotov, lahko pa napišeš tudi kakšno posvetilo ali lepo misel.

Na enak način lahko pripraviš tudi vročo čokolado iz kozarca. Recept najdeš s klikom TUKAJ

3. DOMAČA GRANOLADomača božična darila

Hrustljavi kosmiči z različnimi dodatki (oreščki, suho sadje, koščki čokolade, kokos, med,..) so izvirna in priročna ideja, ki jo lahko podariš vsakemu. Sestavine nadevaj v kozarec in okrasi z vrvico, dodaj listek z navodilom za uporabo in navedbo sestavin.

4. DOMAČA DIŠEČA KOZMETIKA

Izdelki iz naravne kozmetike so prisrčno in uporabno božično darilo. Najboljše pa je to, da jih lahko narediš brez posebnega truda. Če jih podariš še v lepem dekorativnem lončku, bodo vsekakor naredili vtis tako na prijateljico kot babico.

Ena najuporabnejših daril, ki ga z lahkoto narediš doma, je tudi piling za telo. Pripravi popolnoma naraven piling, brez nepotrebnih umetnih kemikalij in parfumov. Zanj potrebuješ le 4 sestavine, ki jih imaš najverjetneje ravno sedaj v hladilniku.

Balzam za ustnice, nepogrešljiv pripomoček za nego ustnic v zimskem času bo vsekakor navdušil vsakogar. Danes ga najdemo že v vsaki trgovini, le malo ljudi pa ve kako zelo enostavno ga lahko pripravimo kar sami.

5. SPOMIN NA FOTOGRAFIJAHDomača božična darila

Ni bolj osebnega in lepšega darila, kot je podariti fotoalbum s skupnimi fotografijami ali sliko v okvirju. Vse, kar moraš storiti je pobrskati med starimi fotografijami in izbrati tiste najlepše. Imaš nekaj ustvarjalne žilice? Okrasi platnice albuma in napiši kakšno lepo misel. Presenečenje bo zagotovo uspelo.

6. ZAVIJANJE BOŽIČNIH DARIL

Obdarovanje bo imelo poseben čar, če bo presenečenje tudi lično zavito. Izbereš lahko preprost papir in trakove ter jim dodaš okrasju iz narave (storži, smrekove vejice, plodovi navadne bodike,) ali pa narediš okraske iz slanega testa, s katerim lahko okrasiš tudi božično smrečico. Priprava je zelo enostavna, pomagajo pa lahko tudi najmlajši.

Za pripravo potrebuješ:
*2 jogurtova lončka drobno mlete soli
* 2 jogurtova lončka navadne moke
* 1 jogurtov lonček vode
* žlica chia semen
* 1 kaplica eteričnega olja (po izbiri)
Sestavine pregneteš, razvaljaš na debelino nekje 5 mm in s pomočjo modelčkov za piškote izrezeš okraske. S slamico narediš luknjico in pustiš, da se okraski posušijo in strdijo. 

AVTOR: Malinca Anja