Sanjska domača granola
SESTAVINE (suhe sestavine): 
* 500 g ovsenih kosmičev 
* 2 žlički cimeta 
* 1 zvrhana žlička soli 
* 1 lonček kokosovega čipsa 
* 1 lonček mešanih semen 
* 1 lonček poljubnih oreščkov
Mokre sestavine: 
* 180 g datljev 
* 4 velike žlice poljubnega masla oreščkov 
* 6 žlic stopljenega kokosovega olja 
* 7 žlic vode
OPIS POSTOPKA: 
1. V skledi zmešamo vse suhe sestavine. V blenderju zmiksamo vse mokre sestavine. Mokre sestavine prelijemo čez suhe in dobro premešamo. 
2. Pekač obložimo s peki papirjem in po njem enakomerno razporedimo granolo. Pečico segrejemo na 170 °C, pekač postavimo na srednjo rešetko in pečemo približno 25 - 30 minut na ventilacijskemu načinu. Granolo vzamemo iz pečice, jo premešamo in postavimo nazaj za nadaljnjih 5 - 10 minut (pazimo, da je ne zapečemo preveč). 
3. Granolo ohladimo, shranimo v posodo s pokrovom in porabimo v roku dveh tednov.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
 
 
                                     
                                 
                                 
                                
 
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                             
                                                                            



.png)
 
  
Komentarji (0)