VIDEO: Praznični mandljevi piškoti
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Praznični mandljevi piškoti

Okusni mandljevi piškoti so božanskega okusa in se kar topijo v ustih. V zaprti posodi jih lahko hraniš do dva tedna, ampak jih po navadi zmanjka že po nekaj dneh.

SESTAVINE:
* 50 g mandljevega masla
* 100 g kokosovega olja (zmehčano, vendar ne stopljeno)
* 50 g kokosovega sladkorja
* 1 jajce
* 100 g pšenične bele moke
* žlička pecilnega praška
* 50 g mandljeve moke

OPIS POSTOPKA: Mandljevo maslo in čvrsto (vendar mehko) kokosovo olje in kokosov sladkor dobro zmešamo z mešalnikom, da se sestavine lepo povežejo. Dodamo še jajce in spet dobro zmešamo. Nato dodamo suhe sestavine – pšenično moko s pecilnim praškom in mandljevo moko. Na hitro zmešamo z mešalnikom in nato ročno ali pa z lopatico zgnetemo v testo. 
Testo zavijemo v folijo in za eno uro postavimo v hladilnik.
Na pomokani površini razvaljamo testo in oblikujemo piškotke poljubnih oblik. Piškote pečemo 10 minut pri 180 °C na pekaču, obloženem s peki papirjem. Postrežemo ohlajene.

Celoten postopek si lahko ogledaš v spodnjem videu.

Želim ti čaroben december!

ČAS PRIPRAVE: 90 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja

* 50 g mandljevega masla * 100 g kokosovega olja (zmehčano, vendar ne stopljeno) * 50 g kokosovega sladkorja * 1 jajce * 100 g pšenične bele moke * žlička pecilnega praška * 50 g mandljeve moke  Mandljevo maslo in čvrsto (vendar mehko) kokosovo olje in kokosov sladkor dobro zmešamo z mešalnikom, da se sestavine lepo povežejo. Dodamo še jajce in spet dobro zmešamo. Nato dodamo suhe sestavine – pšenično moko s pecilnim praškom in mandljevo moko. Na hitro zmešamo z mešalnikom in nato ročno ali pa z lopatico zgnetemo v testo.  Testo zavijemo v folijo in za eno uro postavimo v hladilnik. Na pomokani površini razvaljamo testo in oblikujemo piškotke poljubnih oblik. Piškote pečemo 10 minut pri 180 °C na pekaču, obloženem s peki papirjem. Postrežemo ohlajene. Celoten postopek si lahko ogledaš v spodnjem videu. Želim ti čaroben december!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.