Moj nepogrešljiv pomočnik v kuhinji

Moj nepogrešljiv pomočnik v kuhinji

Danes si pripravo številnih jedi, od juh, omak, sladic, smutijev pa do otroške hrane res težko predstavljamo brez paličnih mešalnikov, ki so s svojo praktično obliko in večnamenskostjo osvojili tudi mojo kuhinjo.  

Z njimi lahko mešam, stepam, sekljam itd. sestavine v različnih posodah, ne da bi mi bilo treba prelivati ali prestavljati sestavine. 

Kakovostni palični mešalnik lahko tudi tebi pri kuhanju resnično prihrani zelo veliko časa, saj je priprava jedi z njegovo pomočjo bistveno bolj preprosta in udobna. Hkrati pa ti omogoča uresničiti še tako drzne kuharske zamisli, s katerimi želiš razvajati svoje najbližje in sebe.

Za kateri palični mešalnik se boš odločil oziroma odločila, je odvisno predvsem od tvojih želja, zahtev in navad pri kuhanju. Jaz in Malicna Andreja že dve leti uporabljava palični mešalnik znamke Braun nad katerim sva navdušeni.

Zato ti predlagam, da si za izbiro paličnega mešalnika vzameš dovolj časa, da se poučiš o vseh možnostih, ki ti jih ponuja.

Palični mešalniki se med seboj ločijo po dizajnu, zmogljivosti (moči in hitrosti), kakovosti izdelave in stopnji udobja, ki ti jo lahko ponudijo z dodatnimi funkcijami in nastavki.

Mešanje, rezanje, stepanje, sekljanje, strganje in celo gnetenje testa si lahko zelo olajšaš.

Priprava marmornega kolača ali brownijev z avokadom in banano lahko postane enostavna kot še nikoli.  

Za vsa »trda dela«

Sama sem velika ljubiteljica presnih tort. Če jih pogosto delaš tudi ti, veš, da je lahko z neprimernim mešalnikom miksanje oreščkov velik izziv. 

Torej, če nameravaš palični mešalnik redno uporabljati in z njim rezati oz. sekljati ali drobiti tudi trde sestavine (kot so oreščke in led), ti priporočam, da izbereš  bolj zmogljiv mešalnik z nogo in rezili iz trdega nerjavečega jekla. 

Saj si verjetno ne želiš, da bi te v ključnih trenutkih razočaral, kajneda?

Pozoren oziroma pozorna pa bodi tudi na obliko mešalne noge. Npr. posebna, zvončasta oblika mešalne noge (ki je obrnjena v smeri nasproti rezil), omogoča optimalni dotok hrane med rezila in zagotavlja odlične rezultate mešanja tudi večjih kosov. Dodatna prednost te oblike pa je, da zmanjšuje brizganje, tako da imaš po uporabi mešalnika s čiščenjem bistveno manj dela. 

Kaj pa njihovo upravljanje?

Pri paličnem mešalniku je zelo pomembno tudi, da ga je možno preprosto upravljati, celo med mešanjem.  

Na trgu so že na voljo palični mešalniki, opremljeni s tehnologijo, s pomočjo katere lahko z močjo svojega dotika uravnavaš hitrost delovanja mešalnika. Večji pritisk pomeni višjo hitrost, manjši pritisk pa nižjo. Hitrosti lahko preprosto spreminjaš, ne da bi mešanje oz. sekljanje itd. prekinil. 

A brez skrbi. Ti mešalniki so za varnost  otrok opremljeni z varnostnim sistemom, ki preprečuje vsako nenamerno uporabo. 

Naj čiščenje ne bo nočna mora 

Pri izbiri paličnega mešalnika bodi vrži pozornost tudi na to, kako preprosto je odstranjevanje mešalne noge in drugih nastavkov (npr. priključni mehanizem na klik). 

Pri kvalitetnem paličnem mešalniku vsekakor tukaj prihraniš nekaj časa in energije. Jaz imam najraje tiste, ki se preprosto očistijo oziroma še boljše, ki jih lahko operem kar v pralnem stroju. Niso vsi takšni, zato se pred nakupom dobro pozanimaj ali pa enostavno izberi znamko Braun za katero ti garantiram, da je ok. 

Si želiš nekaj dodatnega razvajanja? 

Kaj praviš na mešalnik s tihim delovanjem in manj vibracijami? Ali pa mešalnik, ki deluje brez priključne vrvice in ti omogoča več svobode gibanja? Jaz sem takoj za. :)  

Zelenjavni rezanci

Se izogibaš ogljikovim hidratom? Pripravi si zelenjavne rezance.

Ja, sedaj imaš na voljo tudi palični mešalnik z dodatnim spiralnim rezalnikom, s katerim lahko hitro in preprosto pripraviš zdrave zelenjavne rezance v želeni velikosti čisto po tvojem okusu.

Ker zelenjavo nareže zelo na tanko, je pečena zgolj v nekaj minutah. Če želiš res hitro pripravljen obrok, preveri ta recept za ribo šarenko z zelenjavami rezanci

Super. Našel oziroma našla si palični mešalnik, ki vsebuje vse funkcije in nastavke, ki si jih želiš. Kaj pa dizajn? Seveda si želiš, da bi se dobro vključil v tvojo kuhinjo.

Dizajn tvojega kuhinjskega pomočnika

Ne pozabi pa preveriti tudi ali ti ustreza oblika ročaja, ali s prsti dosežeš vse gumbe… in ali ti preprosto daje dober občutek v roki.   

Če si lahko na vsa ta vprašanja odgovoriš z DA, potem imaš končno svojega pravega kuhinjskega pomočnika.

Zdaj lahko zavihaš rokave in se prepustiš svoji domišljiji ... Kakšen bo tvoj naslednji obrok?

Avtor: Malinca Nastja

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.