Browniji z avokadom in banano

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Hitri, preprosti in zdravi browniji brez moke. Zraven odlično paše sadna omakica in pa stepena sladka smetana. V poletnih dneh lahko te brownije kombiniramo tudi s sladoledom.

SESTAVINE: 
*200 g temne čokolade v kapljicah
*1 avokado
*1 banana
*4 jajca
*nekaj kapljic vanili arome ali ekstrakta
*5 žlic kakava
*1 lonček mletih lešnikov
*1/4 žličke himalajske soli
*nasekljani mandlji za okras
 
Sadna omaka:
*mešano jagodičevje (jaz sem uporabila zamrznjene maline, ameriške borovnice in robide)
*javorjev sirup
*1 žlička agar agarja
*stepena sladka smetana
 

OPIS POSTOPKA: Čokolado stopimo nad vodni kopeli. Pustimo da se malo ohladi. Medtem časom zmečkamo avokado in banano z vilico. Nato jih z ročnim mešalnikom stepamo tako dolgo, da dobimo kremasto strukturo. Dodamo jajce in vanilijo ter dobro premešamo z mešalnikom. Dodamo še stopljeno čokolado in premešamo. Nato pridejo na vrsto suhe sestavine. V maso vmešamo lešnike, kakav in sol. Dobro premešamo. Vlijemo v pekač s peki papirjem in posujemo z nasekljanimi mandlji. Pečemo na 220 stopinjah približno 15 minut. Za sadno omako sadje zagrejemo in ga z paličnim mešalnim dobro zmiksamo. V omako damo žličko agar agarja in zavrejemo. Dodamo lahko še sladilo po okusu.
 
Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.
 
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Andreja

SESTAVINE:  *200 g temne čokolade v kapljicah*1 avokado*1 banana*4 jajca *nekaj kapljic vanili arome ali ekstrakta *5 žlic kakava *1 lonček mletih lešnikov *1/4 žličke himalajske soli *nasekljani mandlji za okras   Sadna omaka: *mešano jagodičevje (jaz sem uporabila zamrznjene maline, ameriške borovnice in robide)*javorjev sirup *1 žlička agar agarja *stepena sladka smetana   OPIS POSTOPKA: Čokolado stopimo nad vodni kopeli. Pustimo da se malo ohladi. Medtem časom zmečkamo avokado in banano z vilico. Nato jih z ročnim mešalnikom stepamo tako dolgo, da dobimo kremasto strukturo. Dodamo jajce in vanilijo ter dobro premešamo z mešalnikom. Dodamo še stopljeno čokolado in premešamo. Nato pridejo na vrsto suhe sestavine. V maso vmešamo lešnike, kakav in sol. Dobro premešamo. Vlijemo v pekač s peki papirjem in posujemo z nasekljanimi mandlji. Pečemo na 220 stopinjah približno 15 minut. Za sadno omako sadje zagrejemo in ga z paličnim mešalnim dobro zmiksamo. V omako damo žličko agar agarja in zavrejemo. Dodamo lahko še sladilo po okusu.   Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.   ČAS PRIPRAVE: 20 minRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja Čokolado stopimo nad vodni kopeli. Pustimo da se malo ohladi. Medtem časom zmečkamo avokado in banano z vilico. Nato jih z ročnim mešalnikom stepamo tako dolgo, da dobimo kremasto strukturo. Dodamo jajce in vanilijo ter dobro premešamo z mešalnikom. Dodamo še stopljeno čokolado in premešamo. Nato pridejo na vrsto suhe sestavine. V maso vmešamo lešnike, kakav in sol. Dobro premešamo. Vlijemo v pekač s peki papirjem in posujemo z nasekljanimi mandlji. Pečemo na 220 stopinjah približno 15 minut. Za sadno omako sadje zagrejemo in ga z paličnim mešalnim dobro zmiksamo. V omako damo žličko agar agarja in zavrejemo. Dodamo lahko še sladilo po okusu.   Pri pripravi recepta sem uporabila mali gospodinjski aparat znamke Braun, ki jih najdeš v vseh poslovalnicah Big Bang po Sloveniji.  
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek