Browniji z avokadom in banano
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Browniji z avokadom in banano

Hitri, preprosti in zdravi browniji brez moke. Zraven odlično paše sadna omakica in pa stepena sladka smetana. V poletnih dneh lahko te brownije kombiniramo tudi s sladoledom.

SESTAVINE: 
*200 g temne čokolade v kapljicah
*1 avokado
*1 banana
*4 jajca
*nekaj kapljic vanili arome ali ekstrakta
*5 žlic kakava
*1 lonček mletih lešnikov
*1/4 žličke himalajske soli
*nasekljani mandlji za okras
Sadna omaka:
*mešano jagodičevje (jaz sem uporabila zamrznjene maline, ameriške borovnice in robide)
*javorjev sirup
*1 žlička agar agarja
*stepena sladka smetana
 
OPIS POSTOPKA: Čokolado stopimo nad vodni kopeli. Pustimo da se malo ohladi. Medtem časom zmečkamo avokado in banano z vilico. Nato jih z ročnim mešalnikom stepamo tako dolgo, da dobimo kremasto strukturo. Dodamo jajce in vanilijo ter dobro premešamo z mešalnikom. Dodamo še stopljeno čokolado in premešamo. Nato pridejo na vrsto suhe sestavine. V maso vmešamo lešnike, kakav in sol. Dobro premešamo. Vlijemo v pekač s peki papirjem in posujemo z nasekljanimi mandlji. Pečemo na 220 stopinjah približno 15 minut. Za sadno omako sadje zagrejemo in ga z paličnim mešalnim dobro zmiksamo. V omako damo žličko agar agarja in zavrejemo. Dodamo lahko še sladilo po okusu.
 
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
  *200 g temne čokolade v kapljicah *1 avokado *1 banana *4 jajca *nekaj kapljic vanili arome ali ekstrakta *5 žlic kakava *1 lonček mletih lešnikov *1/4 žličke himalajske soli *nasekljani mandlji za okras Čokolado stopimo nad vodni kopeli. Pustimo da se malo ohladi. Medtem časom zmečkamo avokado in banano z vilico. Nato jih z ročnim mešalnikom stepamo tako dolgo, da dobimo kremasto strukturo. Dodamo jajce in vanilijo ter dobro premešamo z mešalnikom. Dodamo še stopljeno čokolado in premešamo. Nato pridejo na vrsto suhe sestavine. V maso vmešamo lešnike, kakav in sol. Dobro premešamo. Vlijemo v pekač s peki papirjem in posujemo z nasekljanimi mandlji. Pečemo na 220 stopinjah približno 15 minut. Za sadno omako sadje zagrejemo in ga z paličnim mešalnim dobro zmiksamo. V omako damo žličko agar agarja in zavrejemo. Dodamo lahko še sladilo po okusu.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.