Riba šarenka z zelenjavo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Riba šarenka z zelenjavo

Lahka večerja ali kosilo, ki je primerno tudi za tiste, ki so na dieti.

Sem pa pri pripravi te večerje prvič testirala Braun aparatom Miniprimer 5V MQ5060, ki nareže zelenjavo na tanke ''rezance''. Meni je super, ker si lahko dejansko narediš iz npr. bučke ali korenčka rezance, ki jih lahko uporabiš namesto testenin/špagetov. Zelenjavo nareže zelo na tanko, tako da je tudi popečemo v parih minutah in imam zdrav obrok res hitro pripravljen.

SESTAVINE za 2 osebi:
*2 fileja šarenke
*4 korenčki
*1 bučka
*1 limona
*olivno olje
*sol, poper, bazilika, origano

OPIS POSTOPKA: Ventilatorsko pečico segrejemo na 200 stopinj. File ribe operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. Položimo jo na pekač, katerega smo obložili s peki papirjem. Pokapljamo z sokom limone in olivnim oljem, posolimo in popopramo. Jaz sem en košček limone dala še na ribo. Pečemo 20 minut v segreti pečici.

Zelenjavo narežemo na koščke. Jaz sem si tokrat pomagala z novo kuhinjsko igračko, ki nareže zelenjavo na ''rezance''. Olivno olje segrejemo, dodamo narezano zelenjavo, začinimo (sol, poper, origano, bazilika) in pražimo 10 do 15 minut. Odvisno od velikosti narezane zelenjave.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut  
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
 

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.