Veganska LCHF malinova tortica

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
Testo:
*50 g sezama
*50 g chia semen
*2 zvrhani JŽ kakava
*1 JŽ psilum moke
*2 JŽ eritritola
*1/2 zavitka pecilnega praška
*150 g kokosovega mleka
*50 g kokosovega masla
*5 ml vroče vode
*5 ml radenske

Nadev:
*250 g malin
*ščepec stevie
*600 ml kokosovega mleka
*2 JŽ kakava
*1 JŽ eritritola
*1/2 ČŽ muškatnega oreščka
*1/2 ČŽ kardamoma
*1/2 ČŽ vanilije
*2 ČŽ konjac glukomanan moke

OPIS POSTOPKA: V kavnem mlinčku zmelješ sezam in chia semena. Primešaš vse suhe sestavine. Pogreješ kokosovo mleko in v njem raztopiš kokosovo maslo ter dodaš k suhim sestavinam, premešaš in dodaš še vodo in radensko. Testo potlačiš v model in pečeš 15 min pri 200° C. Ko je testo pečeno, ga ohladiš. V mešalniku ali smoothie maker-ju zmiksaš maline (lahko še zmrznjene), in jim dodaš ščepec sladila ter žličko glukomanana. Premešaš in premažeš ohlajeno testo. Kokosovemu mleku dodaš preostale sestavine, dobro premešaš in nato med mešanjem (lahko miksanjem) dodajaš žličko glukomanana. Maso premažeš čez maline. Počakaš, da se dobro sprime in nato okrasiš.

ČAS PRIPRAVE: 40 min

RECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc

OPIS POSTOPKA: V kavnem mlinčku zmelješ sezam in chia semena. Primešaš vse suhe sestavine. Pogreješ kokosovo mleko in v njem raztopiš kokosovo maslo ter dodaš k suhim sestavinam, premešaš in dodaš še vodo in radensko. Testo potlačiš v model in pečeš 15 min pri 200° C. Ko je testo pečeno, ga ohladiš. V mešalniku ali smoothie maker-ju zmiksaš maline (lahko še zmrznjene), in jim dodaš ščepec sladila ter žličko glukomanana. Premešaš in premažeš ohlajeno testo. Kokosovemu mleku dodaš preostale sestavine, dobro premešaš in nato med mešanjem (lahko miksanjem) dodajaš žličko glukomanana. Maso premažeš čez maline. Počakaš, da se dobro sprime in nato okrasiš. ČAS PRIPRAVE: 40 minRECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc V kavnem mlinčku zmelješ sezam in chia semena. Primešaš vse suhe sestavine. Pogreješ kokosovo mleko in v njem raztopiš kokosovo maslo ter dodaš k suhim sestavinam, premešaš in dodaš še vodo in radensko. Testo potlačiš v model in pečeš 15 min pri 200° C. Ko je testo pečeno, ga ohladiš. V mešalniku ali smoothie maker-ju zmiksaš maline (lahko še zmrznjene), in jim dodaš ščepec sladila ter žličko glukomanana. Premešaš in premažeš ohlajeno testo. Kokosovemu mleku dodaš preostale sestavine, dobro premešaš in nato med mešanjem (lahko miksanjem) dodajaš žličko glukomanana. Maso premažeš čez maline. Počakaš, da se dobro sprime in nato okrasiš.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek