Uvajanje goste hrane pri dojenčku

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 3

Uvajanje hrane zna biti včasih kar naporno in stresno. Nikakor ni za pričakovati, da boBučke - prva kašica otrok takoj, ko mu ponudite z veseljem začel 'papcati'. Pomembno je, da je otrok pripravljen na hrano in sprejemanje novih okusov. Po navadi je to nekje med 4. in 6. mesecem. Sama sem mu prvič ponudila pravo hrano pri 5,5 mesecih in je odlično sprejel. Sicer moramo vedeti, da to pomeni, da je pojedel na začetku 3 ali 4 žličke, potem pa čedalje več.

Kot prvo živilo sem mu ponudila bučko. Imam to srečo, da ima mami na vrtu ogromno domače zelenjave, tako da sem se trudila (oz. se še trudim), da jemo sezonsko in domače. Za začetne kašice sem zelenjavo samo skuhala na sopari oz. v soparniku in zmiksala. Prvi mesec sem kašice miksala in naredila malo bolj tekoče, potem sem pa samo še pretlačila z vilicami ter mu ponudila že koščke.

Najprej sem preizkusila vsako zelenjavo posebej in mu jo dajala 2 ali 3 dni zaporedoma, da bi v primeru kakšne alergije vedela katero živilo je sprožilo reakcijo. Nato sva nadaljevala z drugo zelenjavo, tako dolgo da sva poskusila vso sezonsko zelenjavo, nato pa sem mu pričela mešati različne zelenjave skupaj.

Kako si je sledila zelenjava:


  1. bučka (najbolj nevtralnega okusa)

  2. korenje

  3. brokoli

  4. cvetača

  5. krompir

  6. hokaido buča


Korenje za dlesniP.S.: Nasvet za premagovanje težav ob izraščanju zobkov: sveže korenje. Otrok si z njim ''brusi'' dlesni in se hkrati navaja novega okusa.

 

 

 

 

 

 

PRISPEVEK PRIPRAVILA: Malinca Andreja

 

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek