VIDEO: Recepti za uvajanje hrane
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Recepti za uvajanje hrane

Vsi recepti so primerni za dojenčke od 6. meseca dalje. 

1. Zelenjavna kašica s proseno kašo  

SESTAVINE:
* 50 g brokolija
* 50 g cvetače
* 50 g korenja
* 1 žlica prosene kaše
* 2 dl vode
* 1 žlička repičnega olja  

OPIS POSTOPKA: V manjši posodici na žlički olja prepražimo na majhne kocke narezano zelenjavo, dodamo žlico prosene kaše in zalijemo z vodo ter kuhamo cca 20 minut. Dobro zmešamo s paličnim mešalnikom in postrežemo. IDEJA: Vse skupaj lahko skuhamo tudi v soparniku, da se ohrani čim več vitaminov.  
 

2. Ajdovi kosmiči z banano in skuto  

SESTAVINE:
* 15 g oz 2 žlici ajdovih kosmičev
* 100 ml riževega mleka
* ½ banane (cca 60 g)
* 1 žlica skute  

OPIS POSTOPKA: Zagrejemo riževo mleko in mu dodamo ajdove kosmiče. Na hitro pokuhamo in odstavimo. Pretlačimo banano, jo dodamo skuhani mešanici in dodamo še žlico skute. Premešamo in postrežemo toplo, lahko pa shranimo in ponudimo kot hladno malico.  
 

3. Roza kvinoja  

SESTAVINE:
* 2 žlici kvinoje
* 1 manjše ali ½  večje jabolke (cca 70 g)
* ½ rdeče pese (cca 40 g)

OPIS POSTOPKA: Kvinojo skuhamo v vodi. Na zmernem ognju jo kuhamo 15 – 20 minut in nato pustimo stati še 5 minut, da nabrekne do konca (po potrebi odlijemo odvečno vodo). Rdečo peso in jabolko olupimo in narežemo na kocke. Na sopari ju pokuhamo do mehkega. Rdečo peso in jabolko pretlačimo v pire ali zmiksamo in jima dodamo še kuhano kvinojo.  

ČAS PRIPRAVE: 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip

* 50 g brokolija * 50 g cvetače * 50 g korenja * 1 žlica prosene kaše * 2 dl vode * 1 žlička repičnega olja    V manjši posodici na žlički olja prepražimo na majhne kocke narezano zelenjavo, dodamo žlico prosene kaše in zalijemo z vodo ter kuhamo cca 20 minut. Dobro zmešamo s paličnim mešalnikom in postrežemo. IDEJA: Vse skupaj lahko skuhamo tudi v soparniku, da se ohrani čim več vitaminov.    
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.