Malincin intervju z Tjašo iz podjetja Myunikat

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Malince smo dobile super idejo in sicer, da vam na kratko predstavimo dobavitelje in proizvajalce izdelkov, ki jih najdete v Malincini shrambi. Vse intervjuje najdete s klikom TUKAJ.

Zanimiv intervju z Tjašo iz podjetja Myunikat s katerim sodelujemo že več kot 1 leto. Myunikat je slovensko podjetje in blagovna znamka za katero stoji Tjaša in se ukvarja z izdelavo unikatenega nakita. Posebej za Malinco je ustvarila čisto novo linijo ročno izdelanega nakita.

Koliko ste stari in kaj ste po poklicu?
Stara sem 29 let, po poklicu sem grafična oblikovalka in bodoča arhitektka.

Vaše najljubše potovanje?
Zaenkrat je na prvem mestu še vedno 14 dnevno potovanje po Ameriki leta 2008, imam pa še veliko želja za raziskovanje starih mest (zanima me arhitektura) in različnih kultur.

Katera je vaša najljubša knjiga? 
Obožujem knjige in obožujem zgodbe uspešnih ljudi, nimam pa svoje najljubše, saj ima pri meni vsaka svoj pomen.

Kako se najraje sproščate?
Ustvarjanje in sprehod po naravi.

Od kod izvira ime znamke Myunikat?
Naj najprej zavrtim čas za 11 let nazaj. Takrat sem se kot srednješolka zaljubila v vse kar je bilo unikatnega in ker tega nisem našla v nakitu, sem si to iz perlic ustvarila sama. Ker pa je bilo vedno več povpraševanj in ker sem želela svoje delo predstaviti tudi na spletu, sem iskala temu primerno ime. Želela sem, da je v njem beseda unikat in da je tej besedi zraven dodano še nekaj. Tako sem po ogromno zapisanih predlogih, ki se jih sedaj niti ne spomnim več, izbrala »moj unikat«, ki sem ga na koncu »zapakirala« malo drugače in preoblikovala v Myunikat. Tako je ostalo in obstalo vse do danes, ko je blagovna znamka v Sloveniji postala že dobro poznana.

Od kod ideja za razvoj blagovne znamke Myunikat?
Ideja za linijo lastnega nakita sega v leto 2006, ko sem želela imeti malo drugačen in unikaten nakit, ki se bo odlično dopolnjeval z mojimi različnimi stylingi. Ker tega v trgovinah nisem našla, sem se v ustvarjalne vode podala kar sama. Vse do študija arhitekture sem tako zelo veliko ustvarjala in vsak svoj prosti trenutek izkoristila za odklop v ustvarjalnem svetu, nato pa je je bilo zaradi premalo časa ustvarjanje nakita odrinjeno malo v ozadje. Občasno, mi je še uspelo sem pa tja ustvariti kaj zase, za kaj več pa žal ni bilo priložnosti. Vse skupaj se je nato spremenilo ob koncu študija, ko sem končno tudi »zadihala« in začela z obiskovanjem različnih delavnic in izobraževanj. Tako se je povečevala tudi moja želja po svobodi in ustvarjanju lastnega nakita, da ne bi bil več samo hobi, ampak moja sanjska služba. Nekaj časa je to potekalo vzporedno s službo, potem pa sem šla svojo pot naprej in danes, po letu in pol sem najbolj srečna in hvaležna, da sem sledila sebi in poslušala svoje srce.

Kako dolgo se že ukvarjate z razvojem in prodajo izdelkov Myunikat?
Nekaj let je bilo vse skupaj samo hobi, saj je bil moj cilj v življenju, da delam v arhitekturi in se posvetim interierju, ampak me je pot in ljubezen do nakita, korak za korakom, odpeljala drugam. A leto 2015 je bilo prelomno. 8. februarja sem se odločila, da bo moj hobi postal moja služba, tako sem začela z gradnjo trdnih temeljev. Šla sem naprej stopnico po stopnico, se borila kljub vsem oviram na poti, saj sem se morala naučiti res ogromno novega. Skozi celotno pot in proces sem bila za vse sama in brez izkušenj, a z močno voljo ter vztrajnostjo mi je uspelo in mi uspeva še danes. 

Imate v prihodnosti plan razvijati še kakšne nove produkte?
Idej za produkte je OGROMNO, ravno v tem trenutku razvijam in imam v testiranju kar nekaj novih izdelkov, za katere si želim, da bodo odlično sprejeti. Veliko idej je tudi za v prihodnje, ampak nekatere potrebujejo še nekaj časa, da dozorijo. 

Koliko različnih izdelkov imate v ponudbi?
Ponudba mojih izdelkov je zelo pestra, da vsak najde kaj zase, z največjim veseljem pa uresničim tudi vse skrite želje in tako ustvarim kaj povsem novega. Prav taki izzivi me še dodatno polnijo in motivirajo.

Kateri izdelek je najbolj prodajan in zakaj mislite, da je temu tako?
Ker so moji izdelki unikatni, je tudi povpraševanje in prodaja malo drugačna, se pa daleč najboljše prodajajo različne unikatne verižice, saj je to kos nakita, ki da celoti (stylingu) piko na i.  

Kateri izdelek znamke Myunikat pa je vam osebno najbolj všeč?
Samo en izdelek ne obstaja, saj imam cel zaklad svojega nakita, ki se ga je v 11-ih letih nabralo res VELIKO. Je pa nakit prav vsak dan del mene in sem zanj najboljša reklama. Pri vsakem kosu nakita mi je tudi zelo pomembo, da mi dopolni styling in da na koncu izstopa prav on. Obvezno morajo biti to barve, saj so moje vsakodnevno izhodišče za črpanje energije.

Koliko ljudi sestavlja vašo ekipo?
Zaenkrat samo jaz, si pa močno želim, da se mi v prihodnje pridruži še kakšen fotograf in oseba, ki obvlada marketing.

Kaj ponavadi zajtrkujete, kosite in večerjate?  
Čeprav me v kuhinji ni ravno velikokrat za srečati, pa se držim, da vsak dan zajtrkujem navadni jogurt s proteini, za kosilo si skuham čim bolj naravna in eko živila. Nikakor nisem ljubitelj vnaprej pripravljene hrane. Večerja je zelo odvisna od dneva do dneva in dnevnih obveznosti, ampak največkrat se znajde na jedilniku spet kakšen jogurt s semeni, kupljen domač sir in hrski.

Kaj menite o Malinci?
Da za njo stoji fantastična ekipa, sestavljena iz najbolj TOP punc, ki poskrbijo, da nas razvajajo na vsakem koraku. Malinca je vir zdrave prehrane, super receptov in še boljših nasvetov, ki mi velikokrat pomagajo, da skuham ali spečem kakšno odlično dobroto. Z največjim veseljem sem del njihove zgodbe tudi sama, da lahko v kombinaciji zdrave prehrane in unikatnega nakita vsak izmed nas še bolj zažari.

Intervju pripravila: Malinca Nastja

P.S.: Spodaj najdete izdelke znamke Myunikat, ki jih je Tjaša dizajnirala in ustvarila posebej za Malinco. Med njimi prav zagotovo najdete kakšen kos tudi zase :)

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek