Lchf veganska čoko-malina torta

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Biskvit:
*20 g chia semen
*50 g razmaščene mandljeve moke
*3 JŽ sladila sukrin
*1 JŽ psiliuma
*20 g kokosovega olja
*1 zavoj pecilnega praška
*500 ml mandljevega mleka
*1 JŽ kakava

Plast iz malin:
*300 g malin + 2 pesti
*200 ml vode
*1 JŽ sukrina
*100 ml vode + 1 čajna žlička agar agarja

Čokoladna plast:
*200 g kokosove kreme
*200 ml vode
*200 ml kokosovega mleka  
*2 JŽ sukrina
*100 g 70 % čokolade
*1 JŽ glukomanan moke

OPIS POSTOPKA: Biskvit: Chia semena zmelješ v kavnem mlinčku in primešaš k suhim sestavinam. Stopiš kokosovo maslo in ga dodaš k mandljevemu mleku ter dodaš k suhim sestavinam. Premešaš in vliješ v pekač. Pečeš 25-30 min na 200° C.

Plast iz malin: Na zunanjo stran ohlajenega biskvita nadevaš maline. Nekaj malin posuješ tudi po preostalem biskvitu. 300 g malin v 200 ml vode pogreješ do vretja, nato pa jih precediš in pretlačiš na cedilu (da koščice ostanejo na cedilu). 100 ml vode zavreš in vmešaš agar agar. Dodaš razkoščičene maline in premešaš. Tekočino vliješ na biskvit, kjer so maline in postaviš na hladno, da se zgosti.

Čokoladna plast: Kokosovo kremo skuhaš v 200 ml vode, da se stopi in postane gosta zmes. V še toplo maso primešaš 100 g čokolade in sladilo. Kokosovo mleko dobro premešaš z električnim mešalnikom, da nastane gosta masa, dodaš ohlajeno čokoladno kremo, premešaš in dodaš še glukomanan. Ko je malinina plast dovolj strjena, jo premažeš s čokoladno kremo, po vrhu pa lahko premažeš še stopljeno čokolado in okrasiš po želji.

ČAS PRIPRAVE: 1,5 h
RECEPT PRIPRAVILA:
Natalija Pogorelc

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek