Krofi

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*3 rumenjaki
*100 g grški jogurt
*40 g razmaščena mandljeva moka
*60 g mleti mandlji
*1 JŽ psilum moke
*20 g masla
*2 noževi konici pecilnega praška
*4 beljaki

OPIS POSTOPKA: Ločiš beljake in rumenjake. Beljake stepeš v sneg. Rumenjake zmiksaš v gladko zmes in dodaš grški jogurt, mandljevo moko, mlete mandlje, psilum in maslo. Premešaš. Nastane zelo gosta masa, ki jo počasi med mešanjem dodajaš beljakom. Nastane gosta zmes s katero do polovice nadevaš predhodno namaščen pekač. Pečeš na predhodno segreti pečici na 200 °C 20 min. Ko so krofki pečeni, jih lahko še popečeš v kokosovi maščobi, da dobijo okus kot pravi mastni pustni krofi, po vrhu pa jih namažeš s čokolado.

ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc

OPIS POSTOPKA: Ločiš beljake in rumenjake. Beljake stepeš v sneg. Rumenjake zmiksaš v gladko zmes in dodaš grški jogurt, mandljevo moko, mlete mandlje, psilum in maslo. Premešaš. Nastane zelo gosta masa, ki jo počasi med mešanjem dodajaš beljakom. Nastane gosta zmes s katero do polovice nadevaš predhodno namaščen pekač. Pečeš na predhodno segreti pečici na 200 °C 20 min. Ko so krofki pečeni, jih lahko še popečeš v kokosovi maščobi, da dobijo okus kot pravi mastni pustni krofi, po vrhu pa jih namažeš s čokolado. ČAS PRIPRAVE: 20 minRECEPT PRIPRAVILA: Natalija Pogorelc
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek