Bananini krofi
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bananini krofi

SESTAVINE:
* 210 g polnozrnate moke
* 1,5 žličke pecilnega praška
* ščepec soli
* 1/4 žličke sode bikarbone
* 1/4 žličke mletega muškatnega oreščka
* 1/4 žličke cimeta
* 3 pretlačene banane
* 2 veliki jajci
* 80 g kokosovega sladkorja
* 60 ml rastlinskega olja
* 2 žlici mleka

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 175°C. V eni skledi zmešamo vse suhe sestavine za krofe, v drugi skledi, z ročnim mikserjem, zmiksamo vse mokre sestavine. Mokre sestavine vlijemo v suhe sestavine in mešamo, dokler se ne povežejo. Testo z žlico razporedimo v pekač za krofe, ki jih napolnimo približno 3/4. Pečemo 12-14 minut oziroma dokler niso pečeni. Ohladimo v pekaču (približno 5 minut) in jih po želji okrasimo.

ČAS PRIPRAVE: 15 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Klara Rutar

 

* 210 g polnozrnate moke * 1,5 žličke pecilnega praška * ščepec soli * 1/4 žličke sode bikarbone * 1/4 žličke mletega muškatnega oreščka * 1/4 žličke cimeta * 3 pretlačene banane * 2 veliki jajci * 80 g kokosovega sladkorja * 60 ml rastlinskega olja * 2 žlici mleka Pečico segrejemo na 175°C. V eni skledi zmešamo vse suhe sestavine za krofe, v drugi skledi, z ročnim mikserjem, zmiksamo vse mokre sestavine. Mokre sestavine vlijemo v suhe sestavine in mešamo, dokler se ne povežejo. Testo z žlico razporedimo v pekač za krofe, ki jih napolnimo približno 3/4. Pečemo 12-14 minut oziroma dokler niso pečeni. Ohladimo v pekaču (približno 5 minut) in jih po želji okrasimo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.