Javorjev sirup in njegova uporaba

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Javorjev sirup je kralj med sladili. Vsebuje namreč kar 63 različnih hranilnih snovi, od tega večinoma močne antioksidante in protivnetne učinkovine.

Javorjev sirup je kralj med sladili. Vsebuje namreč kar 63 različnih hranilnih snovi, od tega večinoma močne antioksidante in protivnetne učinkovine. Javorjev sirup velja za eno najbolj kakovostnih naravnih sladil, ki poleg tega, da je trikrat bolj sladek od trsnega sladkorja, vsebuje manj kalorij od drugih naravnih sladil in vsebuje izjemno malo maščob, natrija in holesterola.

Javorjev sirup velja za najbolj priljubljeno vrsto sladila v Kanadi. Javorjev sirup je bogatega okusa ne preblag in ne premočen. 

Proizvajalci pogosto primerjajo javorjev sirup z vinom. Tako kot vina se tudi javorjevi sirupi razlikujejo od proizvajalca do proizvajalca. Na kakovost in okus vplivajo številni dejavniki - zemljišče, podnebje, vremenske razmere, stanje dreves. V podjetju Ferme Vifranc poskusijo prav vsak sod in polnijo v stekleničke le sirup, ki zadostuje njihove stroge kriterije


Uporaba javorjevega sirupa
Javorjev sirup je uporaben v vseh primerih, v katerih navadno uporabljate sladkor: od peke do kave, čaja in celo kosmičev, prav tako pa se uporablja tudi pri pripravi gurmanskih jedi. Shranjujte ga na suhem in temnem prostoru. Javorjev sirup po odprtju hranimo v hladilniku do 6 mesecev.

Malinca ima zate Javorjev sirup iz ekološke pridelave.


Recepti z uporabo javorjevega sirupa

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek