zapri

Teden daril ❤ Preveri akcijske cene >>>

Košarica
slovenian

Tinca Malinca
ti vedno z veseljem pomaga in svetuje!

info@malinca.si

051 244 557

Chia Semena

 

 

Chia semena so majhna in lahko prebavljiva, zato jih lahko povsem enostavno vmešamo v jogurt, smoothije ali pa solato. Če jih pred uporabo namočimo, se napihnejo in obložijo z gelom, ki pa je hranljiv, a ne vsebuje dodatnih kalorij, ker vsebuje le vodo. Chia semena so odličen način za očiščevalno in razstrupljevano kuro telesa.

Chia semena so bogat vir beljakovin (dvakrat več kot katera koli druga semena), omega 3 maščobnih kislin, antioksidantov (trikrat več kot robidnice) in mineralov kalija (dvakrat toliko kot banane), kalcija (petkratno vsebnost kalcija v mleku) in železa (trikrat več kot špinača).  

Antioksidanti iz Chia semen pomagajo pri premagovanju obolenj in razvoju bolezni, delujejo protivnetno in učinkovito odpravljajo bolečine. Ugodno vplivajo tudi na možganske funkcije, saj sta se ljudem po uživanju Chia semen izboljšala spomin in koncentracija.

Namočena semena urejajo prebavo, hidrirajo telo, spodbujajo regeneracijo mišičnih tkiv po športni aktivnosti ter dajejo telesu dolgotrajen občutek sitosti. Hkrati uravnavajo krvni sladkor ter pomagajo proti strjevanju krvi. Delujejo tudi lepotno, saj krepijo lase in čistijo kožo. 

Tako majhna semena skrivajo v sebi toliko zdravja in koristnih sestavin, da je enostavno nemogoče, da si jih ne bi želel/a poskusiti. Na kakšen način jih boš pripravil/a, pa je povsem tvoja odločitev.

Olajšajo menstrualne težave ter prehod v menopavzo. Več o chia semenih di lahko preberete s klikom tukaj.

RECEPTE, ki vsebujejo chia semena najdeš s klikom TUKAJ! 

loading artikli se nalagajo
Vsi artikli so prikazani.
Potrebuješ mojo pomoč? Pošlji mi svoje vprašanje
Pošlji mi svoje vprašanje in odgovor dobiš v najkrajšem možnem času na tvoj email.