Vegi jota s kislo repo

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 4 do 6 porcij:
* 500g kisle repe
* 100g suhega fižola
* 2 srednje velika krompirja
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* 2 lovorjeva lista
* Sol
* Olivno olje
* Pol žličke sladke paprike

OPIS POSTOPKA: Fižol speremo pod tekočo vodo in ga za najmanj 8 ur namočimo v hladni vodi. Fižol odcedimo, stresemo v lonec, prelijemo z vodo, dodamo večji ščep soli in kuhamo 45 min do 1 ure. Ko je fižol kuhan, ga pustimo v vodi v kateri se je kuhal in ga 3 do 5 sekund mešamo s paličnim mešalnikom, da bo kasneje zgostil celotno jed.  V drugi lonec stresemo kislo repo, solimo, dodamo 2 stroka česna, lovorjev list ter zalijemo z vodo in kuhamo približno pol ure. V tretjem loncu na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo, ki ji po par minutah praženja dodamo sladko papriko in lovorjev list. Nato dodamo še na kocke narezan krompir, solimo in zalijemo le s toliko vode da prekrijemo krompir. Kuhamo približno 20 min. Ko so vsi elementi kuhani jih združimo. Kislo repo, z vodo v kateri se je kuhala (ne dodamo vse vode naenkrat, da ne bo preredko), dodamo h krompirju, premešamo in dodamo še fižol z vodo v kateri se je kuhal. Po potrebi dodamo še vode od kisle repe.

RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Alex

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek