Ričet malo drugače

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 6 do 8 porcij:
* 100g ješprenja
* 100g suhe koruze
* 150g suhega fižola
* 2 korenčka
* Četrt rumene kolerabe
* 200g suhih reber
* 1 čebula
* 2 lovorjeva lista
* 1 žlička sladke paprike
* Olivno olje
* Sol

OPIS POSTOPKA: Ješprenj, suho koruzo in fižol speremo na cedilu pod tekočo vodo in za najmanj 8 ur namočimo v hladni vodi. Na drobno sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Med praženjem ji dodamo lovorjeva lista in sladko papriko. Po par minutah praženja dodamo odcejen ješprenj, fižol in koruzo (suho koruzo lahko nadomestimo z vloženo, vendar bo jedi dodala sladkobo. Če uporabimo vloženo koruzo, jo v mineštro dodamo 15min pred koncem kuhanja). Dodamo še na kocke narezano korenje in kolerabo, ter suha rebra (lahko jih izpustimo in imamo okusno vegi jed). Vse skupaj zalijemo z vodo in solimo, ter na majhnem ognju kuhamo do 2 uri, oziroma dokler niso vse sestavine mehke.

RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Alex

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek