Zdravi jaffa keksi

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.5)
Št. ocen: 2

SESTAVINE:
Za spodnji del piškota:
*75g pirine moke
*50g mandljeve moke (fine)
*½ žličke pecilnega praška
*ščepec soli
*3 žlice kokosovega olja (stopljenega)
*3 žlice javorovega sirupa
*4 žlice mleka (kateregakoli)

Za pomarančni žele:
*120ml pomarančnega soka
*1 žlička javorovega sirupa
*1 žlička naribane pomarančne lupinice
*1,5 žličke agar agar
*200g čokolade za preliv

OPIS POSTOPKA: Najprej spečemo spodnji del piškota. V posodi zmešamo pirino in mandljevo moko s pecilnim praškom ter soljo. Dodamo kokosovo olje, javorov sirup in mleko. Dobro premešamo. Pekač za muffine dobro premažemo s kokosovim oljem in pomokamo ter napolnimo vseh 12 «predalčkov« z 2 žličkama mase. Pečemo pri 108 stopinjah cca 15 min. Ohladimo. Pripravimo pomarančni žele. Pomarančni sok, javorjev sirup in pomarančno lupinico zmešamo v posodi, dodamo še agar agar in tekočino zavremo. Odstavimo in prelijemo v manjši pekač ter pustimo, da se strdi. Ko je zmes trda iz nje s kozarčkom izrežemo kroge, ki morajo biti za par milimetrov manjši od našega piškota. Na vsak piškot postavimo en žele krog. Čokolado temperiramo in jo prelijemo čez piškot in žele. Pustimo da se strdi. In že boste imeli pred sabo super dobro različico jaffa piškota in verjemite mi, da je okus res skoraj identičen. Pa dober tek!

ČAS PRIPRAVE:  2-3 ure (v razmakih)
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek