Velikonočni zajčki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Velikonočni zajčki

Kaj pripraviti otrokom za velikonočni zajtrk? ZAJČKE! Navdušili bodo otroke in tudi odrasle.

SESTAVINE:
*250 ml mleka (lahko riževega)
*10 g kvasa
*400 g pirine bele moke
*50 g masla
*limonina lupinica
*bourbonska vanilija
*2 žlički konjak glukomanana ali psiliuma
*ščepec soli
*po želji sladkamo z eritritolom ali medom

Za nadev:
*150 g nastrganega kokosa
*150 ml kokosove moke
*bourbonska vanilija
*2 žlici eritritola

OPIS POSTOPKA: V majhni posodi pripravimo kvasenec (malo toplega mleka, žlička sladkorja ali medu, žlica moke in kvas). V veliki posodi si pripravimo moko, maslo, limonino lupinico, vanilijo in glukomanan (tega sem za par minut namočila v vodi, da se spremeni v žele). Ko kvasenec aktivira, ga dodamo v veliko posodo in vse sestavine čim dlje gnetemo. Masa mora biti zelo mehka na otip. Testo pokrijemo s krpo in ga pustimo eno uro na toplem, da vzhaja. Jaz testo včasih pustim tudi dlje časa. Iz testa oblikujemo zajčke. Po želji si lahko pripravimo nadev ali jih pečemo brez tega. Jaz sem uporabila kokosov nadev.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik (Donatellca)
*250 ml mleka (lahko riževega) *10 g kvasa *400 g pirine bele moke *50 g masla *limonina lupinica *bourbonska vanilija *2 žlički konjak glukomanana ali psiliuma *ščepec soli *po želji sladkamo z eritritolom ali medom Za nadev: *150 g nastrganega kokosa *150 ml kokosove moke *bourbonska vanilija *2 žlici eritritola
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.