Veganski namaz iz sušenih paradižnikov
SESTAVINE:
* 240 g konzerviranega belega fižola (400 g konzerva), brez tekočine
* 15 sušenih paradižnikov iz olja
* 2 jušni žlici olja sušenih paradižnikov
* 2 jušni žlici tahinija (sezamova pasta), cca. 65 g
* Sok 1 limone
* česen (po okusu)
* himalajska sol (po okusu)
OPIS POSTOPKA: Odcedimo konzervo fižola in fižol dobro operemo. Vse sestavine zmešamo v mešalniku. Namaz je odličen kot "dip" za tortilja čips, kot namaz za na kruh ali pa kot namaz v veganski tortilji. Zmešanemu namazu lahko dodamo na koščke narezane sušene paradižnike, limonino lupinico, svež česen, svež peteršilj, itd.
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč
Komentarji (0)