Uravnajte svoje hormone in razpoloženje – z maco v prahu!

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.2)
Št. ocen: 6

Hitro menjavanje razpoloženja, utrujenost in slabo počutje – to so posledice stresnega Maca powder (flour) in glass bowl with maca roots or Peruvian ginseng (lat. Lepidium meyenii) (Selective Focus, Focus one third into the maca powder)življenja, ki pa jih je mogoče povsem enostavno premagati s pomočjo Mace. Maca je rastlina, ki izvira iz Južnoameriških Andov in v sebi skriva številne učinkovine, ki blagodejno vplivajo predvsem na hormonsko ravnovesje v telesu in tako pomagajo pri preprečevanju razpoloženjskega nihanja. Ker Maca uspeva na več kot 4000 metrih nadmorske višine, je izredno odporna na vremenske razmere in ima neverjetno sposobnost preživetja. Zaradi tega so že starodavni bojevniki verjeli, da bodo po uživanju Mace prav tako nepremagljivi v bojih.

Gomolj rastline Maca je bil v preteklosti tako cenjen, da so ga v času kolonizacije Južne Amerike uporabljali celo namesto denarja. Ljudje so spoznali, da Maca odlično vpliva na splošno počutje, učinkovito premaguje utrujenost in krepčilno deluje tudi na moško spolno moč. Danes raziskovalci odkrivajo številne pozitivne učinke na človeško telo, zato z uživanjem Mace lahko pripomorete pri odpravljanju marsikatere zdravstvene težave.

Kakšne težave pomaga odpravljati Maca?Peruvian Ginseng (Maca)
Premaguje utrujenost in zvišuje telesno energijo,
• povečuje odpornost imunskega sistema,
• učinkovito premaguje stres, saj znižuje količino stresnega hormona kortizola v telesu in povišanje količine hormona serotonina, poznanega kot hormon sreče,
• ugodno vpliva na uravnavanje hormonskega neravnovesja v telesu in razpoloženjska nihanja,
pomaga pri odpravljanju težav z neplodnostjo pri moških in ženskah,
• pospešuje proizvajanje rdečih krvničk, kar vpliva na hitrejše celjenje ran,
• pohitri presnovo ogljikovih hidratov, zato pomaga pri hujšanju,
ureja prebavo in hkrati pomaga pri razstrupljanju telesa.

Maca v prahu je super za uživanje
V Maci najdemo vitamine C, B1, B2 in B12, ki blagodejno vplivanje na srce in ožilje. Poleg vitaminov vsebuje tudi minerale: kalcij (3x toliko kot v mleku), železo, jod, natrij, kalij, fosfor, cink, mangan, magnezij in bizmut, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje procesov v človeškem telesu.

Maca v prahu je najbolj priročna za uživanje, saj jo lahko vmešamo v vsakovrstne hladne jedi (super se obnese v smoothijih, jogurtih in naravnih sokovih).


RECEPTE, ki vsebujejo maco najdeš s klikom TUKAJ! 

Malinca Nastja*

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek