Testenine z lososom
SESTAVINE:
* 1 file lososa
* 1 strok česna
* mlada špinača
* 50 g parmezan
* 100 g mascarpone
* sol
* poper
* čili semena
* olivno olje
* polnozrnate testenine
OPIS POSTOPKA: Česen narežemo na majhne koščke (po želji) in ga počasi popečeno na majhnem ognju. Nato dodamo čili semena ter popečemo še kakšnih 15 - 20 sekund, toliko da spusti aromo. Dodamo predhodno na kocke narezan losos in ga pražimo 5 do 7 minut. Solimo in popramo po želji. Ko je losos pripravljen, ga z vilico damo na manjše koščke (spet po želji) in dodamo špinačo.
Predno odcedimo testenine zajamemo eno skodelico vode v katerih so se kuhale testenine. Ta je polna škroba in nam bo pomagala pri pripravi kremaste omake.
Testenine nato dodamo v omako in dobro premešamo na majhnem ognju. Uporabimo pol skodelice vode od testenin in premešamo, dodamo mascarpone in ponovno dobro premešamo ter dolijemo še preostalo vodo testenin. Dodamo še parmezan in dobro mešamo 2 do 3 minute na majhnem ognju.
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Šlibar
Komentarji (0)