Šotori - brez njih na kampiranju ne gre

Šotori - brez njih na kampiranju ne gre

Ste tudi vi pustolovskega duha, in si ne morete zamisliti poletnega dopusta brez kampiranja? Ali pa se morda na takšne počitnice odpravljate prvič? V vsakem primeru boste potrebovali šotor. Na tržišču lahko najdete različne modele šotorov, ki se ločijo glede na velikost. Tako vas morda zanimajo družinski šotori za kampiranje, otroški šotori, šotori za 2 osebi, šotori za 6 oseb. Tisti, ki ne marate utesnjenosti v dvoje preverite šotore za 3 osebe, šotore za kampiranje za 4 osebe ali pa celo kakšno drugo različico.

Šotori se torej ločijo glede na: velikost oziroma glede na število oseb, za katero so primerni. Ločimo jih lahko tudi po tem, za kakšne vremenske razmere so šotori primerni, ali pa po tem, kako hitro jih lahko postavimo. Manjši šotori so primerni samo za spanje, večji pa so opremljeni tudi s predpostorom ali dnevnim prostorom. Izbira je res velika!

šotor za 6 oseb

Šotori so vsekakor predpogoj za kampiranje oziroma taborjenje. Šotori predstavljajo dom v naravi, saj nudijo suho, varno in toplo zavetje pred različnimi naravnimi dejavniki. Lahko bi celo napisali, da so šotori podobni vikendom, pohvalijo pa se lahko s to prednostjo, da jih lahko prav vsak konec tedna postavimo drugje.

Šotori so na voljo v zelo številnih izvedbah, tako da lahko vsak najde svoj šotor, pa naj bo to glede na svoje potrebe ali pa glede na ceno, ki jo je pripravljen odšteti. Sodobni sistemi postavljanja šotorov zagotavljajo to, da so šotori primerni tako za izkušene mačke kot tudi za popolne začetnike - postavljanje šotora je danes povsem hitro in enostavno. Tako lahko nekatere vrste šotorov praktično postavite v nekaj sekundah. Pomembno je tudi dejstvo, da so prav vsi šotori izdelani iz materialov, ki ščitijo vsaj pred običajnim dežjem, nekateri pa seveda nudijo še dodatno zaščito.

Kateri šotori bodo ustrezali vašim potrebam?

Preden se brezglavo zapodite na lov za šotori za kampiranje, si morate zastaviti nekaj pomembnih vprašanj, ki vam bodo povedala, kakšen šotor bo najbolj primeren za vas. Omenili smo že, da obstaja pestra paleta šotorov različnih velikosti, vse od razkošnih večprostornih družinskih šotorov pa do enostavnih malih šotorov, ki so podobni kokonu. Slednji zloženi niso večji od spalne vreče.

Največji šotori lahko nudijo prenočišče kar 8 osebam, primerni pa so za dolgotrajno kampiranje na določenem mestu. Takšni šotori so pregrajeni, pohvalijo se lahko z nadstreškom pred vhodom, nekateri premorejo celo preprosta vrata, Pomanjkljivost takšnih šotorov je seveda v njihovi teži in prostornini, ki jo zasedejo, ko so zloženi. Takšne velike šotore za krajše kampiranje odsvetujemo.

šotor za 6 oseb

Šotori so ponavadi trisezonski

Kaj to pomeni? Nič drugega kot to, da jih lahko uporabljamo pomladi, poleti in jeseni. Seveda lahko v trgovinah poiščete tudi celoletne šotore, a ti so precej dražji od standardnih trisezonskih, namenjeni pa so bolj specializiranim uporabnikom, kot so na primer pohodniki, ki se odpravljajo v Himalajo. Običajni ljudje pa najpogosteje taborimo poleti.

Ko pogledujemo za šotori, moramo biti pozorni tudi na ogrodje šotora. Le-to mora vzdržati močnejše vetrove. Pomemben je tudi vodoodporen material, kako kvalitetni so šivi in zadrge. Še bi lahko naštevali. Preden se odpravite po nakupih, si poglejte bogato Hervisovo ponudbo šotorov na spletu.

Želimo vam pameten nakup šotora in veliko veselja na dopustu!

Napisala: Malinca

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.