Francoska solata

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Hladna francoska solata je priljubljena praznična jed. Sama jo pripravim v kombinaciji s kislo smetano in majonezo delight z manj maščobami. 

SESTAVINE:
* 750g sveže ali zamrznjene zelenjave: grah, krompir, korenje
* 3 jajca
* 150 kislih kumaric
* 150g vložene pečene rdeče paprike
* 100g kisle smetane
* 100g majoneze delight
* 1 žlica gorčice
* poper

OPIS POSTOPKA: 
1. Zelenjavo očistimo, narežemo na majhne koščke in skuhamo. Skuhano zelenjavo počasi ohladimo. Zelenjavi lahko dodamo žlico olivnega olja, da se te med ohlajanjem ne bo sprijela.
2. Medtem skuhamo tri jajca. Počakamo da se nekoliko ohladijo, jih olupimo in narežemo na koščke.
3. Vložene kisle kumarice in vloženo rdečo papriko prav tako narežemo na majhne koščke.
4. Vso zelenjavo in jajca stresemo v večjo skledo. Dodamo mleti poper, gorčico, kislo smetano in majonezo. Vse skupaj dobro premešamo in postavimo v hladilnik za kakšno uro.
5. Solato postrežemo ohlajeno. 

ČAS PRIPRAVE: 2h in 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana

Pri pripravi recepta sem uporabila posodo znamke Emo.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek