Solata s polnozrnatimi njoki

Oceni objavo z 1 do 5:
(4)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:   
* polnozrnati pirini njoki (recept za njoke najdeš tukaj)
* paradižnik
* rjava leča
* grah
* navaden sojin jogurt
* čemažev ali bazilikin pesto
* sol
* domač jabolčni kis
* 100 % bučno olje

OPIS POSTOPKA: Najprej skuhamo njoke, grah in lečo ter medtem, ko pripravljamo ostalo, to pustimo, da se malenkost ohladi. Pripravimo vegansko kislo smetano na hitro (z dvema sestavinama: veganski bazilikin/čemažev pesto in navaden sojin jogurt (nesladkan). Po želji solimo, dodamo limonin sok, spasiran navaden sojin tofu ... Tukaj so še možne izboljšave. V skledo vsuhemo vse sestavine, poleg še narezan paradižnik, sol, kis, olje, malo vode in kisla smetana. Vse skušaj lepo premešamo. 

ČAS PRIPRAVE: 30 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Vanja Šantl 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek