VIDEO: Domači pirini njoki s paradižnikovo omako

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.7)
Št. ocen: 10

Recept za domače pirine njoke je recept, ki uspe vsakomur. Domači njoki so krhki in se ne razkuhajo, poleg tega pa točno vemo, iz česa smo jih pripravili. Njoki s paradižnikovo omako so odlična ideja za hitro in okusno kosilo. 

2014-07-22 20.50.44SESTAVINE:
Njoki:
* 200 g rikote
* 3 rumenjaki
* 200 g pirine bele ali polnozrnate moke
* 20 g parmezana
* sol, poper
* muškatni orešček
Paradižnikova omaka:
* olivno olje
* 3 stroki česna
* 1 čili
* 400 g pelatov
* himalajska sol
* sveža bazilika

OPIS POSTOPKA: V veliki posodi zmešamo vse sestavine za njoke. Nato testo razdelimo na 3 kolobarje in jih razrežemo na njoke. Zavremo vodo in dodamo njoke ter počakamo, da priplavajo na vrh (približno 4-5 minut).
Omaka:
Na olivnem olju prepražimo česen in čili. Dodamo pelate, sol in kuhamo 5 minut. Na koncu dodamo še svežo baziliko.



ČAS PRIPRAVE:
30 minut
RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek