Skutine palačinke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Skutine palačinke

1

Sobotna jutra so rezervirana za palačinke. Po navadi si hčerki zaželita tiste klasične s pšenično moko. In tokrat ni bilo nič drugače, dokler nisem ugotovila, da je nimam. Torej, improvizacija. Nadomestila sem jo s pirino in kokosovo moko, dodala pa sem še ovsene kosmiče in skuto. Noro okusna kombinacija, ki je postala naša nova sobotna stalnica. 

SESTAVINE (za cca. 10 palačink):
Testo:
* 2 jajci
* 3 žlice pirine polnozrnate moke
* 2 žlici kokosove moke
* 2 žlici ovsenih kosmičev
* 1 žlica skute (jaz sem uporabila nepasirano)
* 3,5 dl mleka
* 1 žlička kokosovega sladkorja
* ščepec soli
* kokosovo olje
Preliv:
* 2 žlici skute
* 1 žlica jogurta 
* kokosov sladkor
* banana

OPIS POSTOPKA: V blenderju zmiksamo sestavine za testo, da dobimo gladko (gosto) maso. Ponev rahlo namastimo s kokosovim oljem, testo z žlico vlijemo v ponev in pečemo nekaj minutk (dokler na vrhu ne opazimo mehurčkov). Palačinka naj bodo velika nekje 10 cm. Palačinko obrnemo z lopatico in pečemo na drugi strani do zlato-rjave barve. Enak postopek ponovimo s preostalim testom. Pripravimo preliv: Skuto in jogurt zmešamo in nanesemo na palačinke. Postrežemo z narezanimi koščki banane in posujemo s kokosovim sladkorjem.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Mojca Zalar

Dobro jutro!
Ravno sem premišljevala , kaj bo za zajtrk, ko sem na mailu odkrila vaš recept za palačinke. Ker sem imela vse sestavine doma, sem se takoj lotila dela. Ko so moji začeli vstajati, so vsi spraševali, kaj tako lepo diši. Nad palačinkami so bili zelo navdušeni in morala sem jim obljubiti, da jih bom še kdaj naredila. Mislim, da sem jim s tem vašim receptom polepšala turobno in mrzlo jutro. Hvaležna sem vam za vzpodbudo in navdih
Mojca